Gatvių apšvietimo įranga - "Gatvių apšvietimui"

Gatvių apšvietimo įranga - "Gatvių apšvietimui"

Klaipėdoje norima visą gatvių apšvietimo įrangą perduoti valdyti patikėjimo teise savivaldybės įmonei "Gatvių apšvietimas". Pastaroji ims paskolą banke ir ją modernizuos.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamentas nori, kad gatvių apšvietimo įranga būtų uoliau prižiūrima, kad šis turtas būtų geriau apskaitomas. Pasak departamento vadovo Liudviko Dūdos, jeigu įranga bus geriau prižiūrima, atsiras galimybė sutaupyti apšvietimui skiriamų lėšų.

Šiuo metu miesto gatvių apšvietimo įrenginių priežiūrą atlieka UAB "Gatvių apšvietimas", kurios akcijos 100 proc. priklauso savivaldybei. L. Dūdos manymu, dabar bendrovė, kol įranga nėra jos turtas, nesuinteresuota ja labiau rūpintis.

Todėl planuojama turtą - gatvių apšvietimo tinklus ir visą įrangą, pavyzdžiui, stulpus, laidus, šviestuvus ir kt. - perduoti valdyti patikėjimo teise minėtai įmonei.

Klaipėdos savivaldybė, žinoma, jeigu pritars miesto Taryba, duotų bankui garantiją, paskolą banke - apie 2,2 mln. Lt - imtų bendrovė, įsigytų reguliatorius ir modernizuotų gatvių apšvietimą. "Gatvių apšvietimas" tiek savo turto neturi, kad galėtų užstatyti bankui.

Reguliatoriai gali pritemdyti apšvietimą vakare - pavyzdžiui, nuo 20 val. ar nuo 22 val., priklausomai nuo to, kaip būtų sutarta, visos lempos degtų, bet jų intensyvumas būtų sumažintas 30 proc. Pasak L. Dūdos, šviesos būtų pakankamai, turint omenyje, kad žmonių tokiu metu vaikšto mažiau. Laiką galima keisti, vienu metų laiku sumažinti intensyvumą vėliau, kitu - anksčiau.

"Gatvių apšvietimas" planuoja, jog tie reguliatoriai atsipirks per 5 metus. Mes už elektrą mokėsime truputį mažiau, bet reikės kompensuoti reguliatorių įsigijimo kaštus. Todėl savivaldybė kol kas mažiau nemokės. Situacija pasikeis po 5 metų. Reguliatorių sutaupyta energija atpirks jų vertę", - teigė L. Dūda.

Turtą perduoti "Gatvių apšvietimui" planuota dar birželį, tačiau departamento vadovas abejoja, kad pavyktų tai padaryti. Tas turtas yra nuo 1980 metų. Anais laikais ne viskas buvo suskaičiuota, įvertinta ir užpajamuota. Be to, kai kurių dalykų jau seniai nebėra. Pavyzdžiui, "metalistai" prieš 20 metų yra pavogę kai kuriuos kabelius. Suprantama, bendrovė neperims kabelio, kurio jau nebėra. Tad šiuo metu yra atliekama inventorizacija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder