Gatvėse - kontroliniai "mikriukų" važiavimai

Gatvėse - kontroliniai "mikriukų" važiavimai

Šią savaitę klaipėdiečiai gali matyti gatvėse važiuojančius naujuosius maršrutinius taksi M5, M6 ir M8. Iki oficialaus starto pirmadienį vyksta kontroliniai važiavimai - norima įsitikinti, kad sistema veikia be priekaištų.

Ketvirtadienį VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) specialistai bei vežėjų atstovai važiavo M5 ir M6 maršrutais. Buvo stebima, kaip veikia elektroninės sistemos, kokiose maršruto vietose reikėtų papildomų sustojimo vietų, o kur jas reikėtų riboti.

KKT direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad jau kurį laiką keliamas klausimas, ar leisti "mikriukams" stoti visose vietose, kur yra stojama dabar.

"Dažnas stojimas reiškia, kad yra mažesnis maršrutinio taksi važiavimo greitis. Kitas dalykas - ar nereikėtų ieškoti galimybių, kad būtų galima sustoti ten, kur dabar tai draudžiama. Kontrolinių važiavimų metu pamatėme, kad sistema veiks, viskas bus gerai, bet yra vietų, dėl kurių būtų galima diskutuoti", - sakė G. Neniškis.

Didžiausia problema yra Kauno gatvėje - važiuojant iš pietinės į centrinę miesto dalį M5 maršrutu galimų sustojimo vietų yra labai mažai - beveik visoje gatvėje sustoti draudžia esami kelio ženklai. O važiuojant iš centrinės į pietinę miesto dalį tuo pačiu maršrutu vietų sustoti yra kur kas daugiau.

Kita probleminė vieta - Taikos prospektas. Čia, pasak KKT atstovų, kai kur būtų racionalu pastatyti ženklus, draudžiančius stoti, o kai kur - priešingai, leisti, mat dabar žmonės "mikriukų" lūkuriuoja ten, kur sustodami maršrutiniai taksi gali apsunkinti eismą kitoms transporto priemonėms.

Problematiškiausios vietos, pasak G. Neniškio, jau yra "uždengtos" - Tiltų g. ir Herkaus Manto g. Tiltų gatvėje "mikriukai" galės stoti ne tik Senamiesčio stotelėje, bet ir dar vienoje, atskiru ženklu pažymėtoje vietoje. Herkaus Manto gatvėje, važiuojant į šiaurinę dalį, be įprastų viešojo transporto stotelių, atsirado naujos sustojimo vietos prie M. Mažvydo alėjos ir ties Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės būstine.

"Lauksime keleivių pasiūlymų, diskutuosime su miesto valdžia, su policijos atstovais ir bandysime rasti kompromisinį sprendimą, kad būtų sustojimai tokie, jog būtų užtikrinta ekonomija, saugumas, greitis ir gatvės pralaidumas", - sakė G. Neniškis.

Naujieji "mikriukai", kuriuose veikia nemokamas bevielis internetas, keliones pradės pirmadienį, balandžio 16 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder