Etikos komisijos nariams pritrūko drausmės

Etikos komisijos nariams pritrūko drausmės

Kai kurie uostamiesčio Etikos komisijos nariai ignoruoja posėdžius, todėl svarstoma, kad šios komisijos sudėtis gali keistis. "O gal net reikėtų svarstyti Etikos komisijos narių etiką", - posėdžių nelankančius kolegas gėdino drausmingesni komisijos atstovai.

Vakar vykęs Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdis galėjo ir neprasidėti, mat neatvykus pusei narių nesusidarė reikiamo kvorumo. Apie negalėjimą dalyvauti buvo pranešęs tik vienas, o neatėjo net 6. Tik telefonu pavykus prisišaukti dar vieną komisijos narį, posėdis įvyko.

"O kodėl man niekas nepaskambino ir nepasakė, kad bus posėdis?" - replikavo gerokai pavėlavęs ir privertęs kitus kolegas laukti Etikos komisijos narys seniūnaitis Antanas Gimbutas.

Toks pareiškimas papiktino komisijos pirmininkę Aldoną Staponkienę. Ji priminė, jog kiekvienam komisijos nariui sekretorė elektroniniu laišku išsiunčia tikslią informaciją, kada ir kur vyks posėdis, bei medžiagą, kurios prireiks svarstant numatytus klausimus, tad dar skambinti kiekvienam išvakarėse esą jau būtų prabanga.

"O jums kiekvieną vakarą kas nors paskambina priminti, kad rytoj reikės ateiti į darbą?" - ironizavo ir komisijos sekretorė.

Etikos komisijos pirmininkė priminė, jog pakanka be pateisinamos priežasties praleisti tris posėdžius ir tuomet galima kreiptis į merą, kad nedrausmingi nariai būtų pakeisti naujais.

"Žmonės, sutikdami būti Etikos komisijos nariais, įsipareigoja, kad dalyvaus posėdžiuose, todėl tik formalių narių mums nereikia", - minėjo A. Staponkienė.

Šiemet kol kas buvo tik du komiteto posėdžiai. Nors pirmą posėdį lankomumas buvo šiek tiek geresnis, tačiau kai kurie nariai ignoravo abu posėdžius.

"Politikai yra pareigingesni, prasčiau lanko seniūnaičiai", - pažymėjo A. Staponkienė.

Iš viso Etikos komisijoje yra 12 narių: 8 politikai ir 4 seniūnaičiai. Beje, vienas jų jau atsistatydino, mat išvyko gyventi į užsienį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder