Elgetoms Klaipėdoje - ne pyragai

Elgetoms Klaipėdoje - ne pyragai

Nors ir ne itin noriai, uostamiesčio politikai ryžosi uždrausti Klaipėdoje viešose vietose prašyti išmaldos ir ją duoti. Taigi nepaisantieji šios tvarkos rizikuoja būti nubausti viešosios tvarkos sergėtojų. O baudos nemenkos - nuo įspėjimo iki 2 tūkst. litų.

Miesto Tarybos posėdyje svarstant naują Klaipėdos tvarkymo ir švaros taisyklių redakciją, politikai konkuravo tarpusavyje, kurie yra labiau krikščioniški ir išmanantys Šventąjį raštą.

"Jėzus mokė mus vargšus mylėti. Kiek Romoje, Paryžiuje elgetų - ir nieko tokio. O kur jų nėra? Minske, kur totalitarinė valstybė. Priimdami sprendimus uždrausti elgetauti elgiamės kaip fašistinėje valstybėje", - ragino dar labiau nesunkinti elgetų gyvenimo Vygantas Vareikis.

Jam oponuojanti Ramunė Staševičiūtė akcentavo, kad tokia tvarka būtina, nes ji padėtų kovoti su įžūliais elgetomis.

"Sėdi apsivėmę ir prašo dar vienam buteliui. Kodėl mes turime būti įkaitais jų pasirinkto gyvenimo būdo?", - naują tvarką palaikė politikė.

Vytautas Čepas piktinosi, kad taisyklėse nėra aiškiai nurodyta, jog elgetų negalima remti pinigais.

"O jei aš batoną ar du kiaušinius noriu duoti - čia gi gerai", - svarstė V. Čepas.

"O ar bus legalu elgetaujančiam girtuokliui gatvėje duoti butelį?" - su tokiu V. Čepo siūlymu nesutiko Artūras Šulcas.

Vidmantas Plečkaitis nuogąstavo, kad priėmus naują tvarką mieste nepadaugėtų plėšimo atvejų.

"Prisimenu sovietinius laikus, kai po tiltu prekiaudavo silikatinėmis plytomis už 3 rublius. Jei nepirksi - gausi su ta pačia plyta per galvą. Jei mes uždrausime jiems elgetauti, ar nepradės jie mūsų "rabavoti"?" - baiminosi pasekmių V. Plečkaitis.

Be to, politikams iškilo kitas klausimas, ar patvirtintos naujos taisyklės pakeis senamiesčio vaizdą iš esmės. Juk jose tik draudžiama prašyti išmaldos, o valkatauti ar praustis miesto fontanuose - nedraudžiama.

"Matyt, ateityje reikės į taisykles įtraukti apribojimą naudoti miesto fontaną kaip dušą", - pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo meras Vytautas Grubliauskas.

Jo siūlymų iš taisyklių buvo išbrauktas punktas, kuriame taip pat buvo norima uždrausti gatvės muzikantams aktyviai rinkti aukas iš praeivių.

"Muziką mėgsta visi, muzikantus taip pat", - šypsojosi meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder