Ekspertai pritarė naujai pasivaikščiojimo su žuvimis vietai

Ekspertai pritarė naujai pasivaikščiojimo su žuvimis vietai

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba pakartotinai svarstė skulptūrinės kompozicijos "Pasivaikščiojimas su žuvimis" projektinius pasiūlymus ir pasiūlytai naujai vietai pritarė.

Skulptūrinės kompozicijos, kurioje vaizduojamas vyras, vedantis tris žuvis pasivaikščioti, autoriai - skulptorius Svajūnas Jurkus ir architektas Vytautas Paulionis. Tokią dovaną miestui ketina dovanoti UAB "Arijus".

Praėjusiame minėtos tarybos posėdyje ekspertai beveik vienbalsiai rekomendavo skulptūrinei kompozicijai parinkti kitą vietą. Jie nesiūlė patraukti jos iš Šiaurinio rago, nes einantiems į "Smiltynės perkėlos" keltą ir grįžtantiems žmonėms tai būtų siurprizas, bet rekomendavo patraukti arčiau Danės upės. Ten ir apšvietimo būsią daugiau, o ir žuvys labiau pasiteisinsią šalia upės.

Autoriai buvo pasirinkę vietą dešinėje tako pusėje, ant žaliosios vejos, gana nuošalioje vietoje, bet visai šalia dviračių tako. Todėl ekspertai pirmiausia kėlė žmonių saugumo klausimą. Jie pageidavo ir kokios nors įtikinamesnės legendos.

Nauja pasiūlyta vieta - ant pėsčiųjų tako, arčiau vandens ir suoliukų. Pasak V. Paulionio, žmonės galės į skulptūrą žiūrėti ir atsisėdę, ir praeidami, apeiti ją.

Sukonkretinta ir legenda. Autoriai teigia, kad visada yra, buvo ir bus žmonių, mąstančių kitaip, kurių keistos idėjos keičia pasaulį. Ir jie yra šalia mūsų. Prie autorių prisijungęs dailininkas-skulptorius Sergejus Plotnikovas pridūrė, kad kalbame apie keistus žmones gerąja prasme.

Skulptūros aukštis - 2,2 metro. Kompozicija stovės ant plokštės, kuri bus įleista į grindinį, o ant jos vėl sudėtos plytelės. Pasak ekspertės Laimos Šliogerienės, taip praeiviams iš tikrųjų atrodys, kad šalia eina žmogus su savo žuvimis.

Toje vietoje jau nebereikės spręsti skulptūros apšvietimo klausimo. Be to, ji bus gerai matoma nuo pasukamojo tiltelio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder