Eilės į darželį kelia klausimų

Eilės į darželį kelia klausimų

Klaipėdos savivaldybei paskelbus vietų darželiuose laukiančių vaikų eiles, tėvai masiškai pradėjo aiškintis dėl jų atžaloms atitekusių vietų.

Pasak Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, informacinės sistemos sugeneruotos 2015 m. eilės, paprastai aiškinant, yra bendras katilas, kuriame automatiškai yra ir vaikai, pernai nepatekę į ikimokyklines įstaigas. 2014-aisiais tokių buvo per 500.

"Tokiems vaikams eilės numeris suteikiamas iš naujo, pagal prašymo padavimo datą. Būtent ji yra esminis faktorius, suteikiantis prioritetą. Todėl, pavyzdžiui, 2012-aisiais prašymą nuo šių metų rugsėjo pradėti lankyti darželį pateikusių tėvų vaikas bus aukščiau nei tų, kurie tokį prašymą pateikė pernai ar 2013 metais. Todėl kai kurie vaikai šiemet jau gali būti kur kas žemiau", - aiškino L. Prižgintienė.

Teigiama, kad pagrindiniai rodikliai, nulemiantys vietą eilėje, yra generuojami informacinėje sistemoje automatiškai. Be prašymo padavimo datos, prioritetinis rodiklis dar yra broliai ar sesės, jau lankantys tą pačią įstaigą arba tėvas (motina), dirbantis toje įstaigoje.

Be eilės į darželius priimami vaikai, augantys socialinės rizikos šeimoje, kuriems Savivaldybės vaiko gerovės komisijos sprendimu yra skirtas ikimokyklinis ar priešmokyklinis ugdymas. Taip pat - vaikai iš tų šeimų, kuriose vienu metu yra gimę trys ar daugiau atžalų.

Švietimo skyrius atkreipia dėmesį į tai, kad tėvai turi teisę pasirinkti net tris įstaigas, todėl skelbiamos eilės gali būti trigubai didesnės arba sumažėti, priklausomai nuo kitų tėvų pasirinkimo.

Apie tai, kad vaikas pateko į darželį, tėvai bus informuojami el. paštu. Konkrečios naujų mokslo metų darželių grupės bus formuojamos gegužę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder