Eglutės stebino įvairove: nuo miesto simbolių iki skalbinių sagtukų

Eglutės stebino įvairove: nuo miesto simbolių iki skalbinių sagtukų

Jau septintus metus iš eilės Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos organizuojama akcija „Kalėdų eglučių kiemelis“ šiemet pakeitė formatą. Kalėdines eglutes kvietė puošti tvariai, o jas apžiūrėti ir atiduoti savo balsą už labiausiai patikusią – internetu.

„Truputį baiminomės, ar žmonėms bus priimtinas šis neįprastas internetinis eglučių apžiūrinėjimas ir dalyvavimas. Tačiau nusprendėme vis vien daryti taip, kaip sugalvojome. Ir nenusivylėme – tikrai sulaukėme daug norinčių dalyvauti“, - apie kitaip suorganizuotą akciją pasakojo Regiono bibliotekų ir kultūros vadybos skyriaus vedėja Daiva Nakrošienė.

Balsuoti už labiausiai patikusią eglutę buvo galima internetinėje svetainėje egluciukiemelis.lt. Pagal balsavimo rezultatus, pirmąją vietą užėmė Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro sukurta, beveik 4 metrus siekianti eglutė.

Antroji vieta atiteko Paupių bendruomenės žaliaskarei, ant kurios šakų sugulė pagrindiniai miesto gatvių atributai ir simboliai: farvechto stiliaus pastatai, autobusų stotelės, Atgimimo aikštės arka ir net Meridianas.

ORIGINALIAUSIA. Antrosios vietos nugalėtojai – Paupių bendruomenė – šiemet visus pranoko originalumu. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos archyvo nuotr.

Trčiąją vietą iškovojo Klaipėdos universitetas su savo pačių sukurtu eglučių kiemeliu.

„Bibliotekos sprendimu šiemet buvo įsteigtas specialus, papildomas prizas dar vienam, 4-ajam nugalėtojui – Vydūno gimnazijai.  Ši ugdymo įstaiga yra mūsų ilgametė partnerė, kuri visada atliepia į ekologijos temą“, - apie šių metų naujus bibliotekos sprendimus kalbėjo vedėja.

Gimnazijos mokiniai sukūrė įspūdingas ir originalias kalėdines žvaigždes-snaiges iš skalbinių sagtukų. Pasak D. Nakrošienės, vaikai šias dekoracijas gamino kartu su savo šeimomis, o mamos ir tėčiai taip pat buvo įtraukti į kūrybinį procesą, padėdami savo atžaloms surinkti kuo daugiau sagtukų.

Laimėtojai buvo paskelbti ir apdovanoti sausio 6 dieną.

LAIMĖTOJAI. Daugiausia balsų surinko Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro sukurta, beveik 4 metrus siekianti eglutė. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos archyvo nuotr.

Iš viso akcijoje dalyvavo 34 įstaigos, organizacijos ir bendruomenės, kurios eglutes puošė savo pačių teritorijų kiemuose. Stengiantis ir toliau skatinti gyventojų sąmoningumą aplinkosaugos klausimais,vedėjos teigimu, tvarių eglučių puošimo akcija bus tęsiama ir toliau. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder