Diskriminaciją aptinka ir Klaipėdoje

Diskriminaciją aptinka ir Klaipėdoje

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė, vakar apsilankiusi Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybėse, minėjo, jog pernai iš Klaipėdos regiono buvo gauti 25 skundai.

Dažniausiai skundžiamasi diskriminacija dėl lyties darbo, švietimo, prekių ir paslaugų teikimo sferose ar patyrus seksualinį priekabiavimą.

Pasakodama apie konkrečius pažeidimus kontrolierė paminėjo ir Klaipėdos savivaldybę. Šiai pernai buvo skirtas įspėjimas dėl tvarkos skiriant 100 Eur kompensaciją tėvams, kurių vaikai lanko privačias ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Nustatyta, jog diskriminacija atsiranda, nes tokias kompensacijas gauna ir nepretendavusieji į valstybinius darželius. Šią savaitę miesto Taryba kaip tik turėtų keisti minėtąją tvarką.

Deja, teisės aktus priimančioms institucijoms Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos balsas - tik patariamasis, o už diskriminacijos atvejus privačiose įstaigose gali būti taikoma bauda iki 500 Eur. Diskriminacinę reklamą tarnyba turi galią nedelsdama sustabdyti.

Gyventojai, patiriantys diskriminaciją, pastebintys Lygių galimybių įstatymo pažeidimus, raginami kreiptis į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą tel. (8 5) 261 2660, el. paštu [email protected].

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder