Detaliajam planui - gyventojų dėmesys

Detaliajam planui - gyventojų dėmesys

Uostamiesčio valdžiai planuojant kvartalo tarp Tilžės ir Klemiškės gatvių, geležinkelio bei Klaipėdos-Palangos kelio plėtrą tuo itin susidomėjo vietos gyventojai. Galbūt todėl, kad formuojant numatomo stadiono, kitų įstaigų bei gyvenamųjų namų kvartalus žadama paimti klaipėdiečiams priklausančių sklypų gabaliukus.

Detalųjį planą Savivaldybės užsakymu rengusios bendrovės "Dujų sfera" planuotoja Diana Dimavičienė tvirtino, jog šiame etape buvo parengtas tik trečdalio teritorijos detalusis planas. Maždaug 75 ha dydžio sklypas "nepaliečia" nei dujų skirstymo stoties su vamzdynais, nei ten nutiestų aukštos įtampos elektros linijų.

Iš viso norima suformuoti 36 žemės sklypus - 10 sklypų gyvenamiesiems namams, o likusius - gatvių tiesimui ir kitų objektų statybai. Planuojama, kad šiuo metu egzistuojanti ir iš Klemiškės gatvės einanti Barškių gatvė įsikirs į naują kelią. Iš jo dešiniau, lygiagrečiai Barškių gatvei, bus tiesiama nauja gatvė, kuri sujungs Klemiškės ir Tilžės gatves. Ją norima aplipdyti stadionu, lengvosios atletikos ir tinklinio aikštelėmis, aptarnaujančiais pastatais ir kt. Šalia turėtų atsirasti vaikų darželis bei mokykla, o už pastarosios įsikurti žaliosios erdvės žmonių poilsiui.

Šalia geležinkelio, kairiojoje detalizuojamos teritorijos dalyje, siūloma formuoti 10 sklypų gyvenamųjų namų statybai - vienoje gatvės pusėje mažesni sklypai būtų skirti vienbučiams ir dvibučiams, kitoje - daugiabučiams ar bendrabučiams statyti. Šalia jų numatoma teritorija komercinei veiklai - galbūt prekybos ir paslaugų centrui. Į šiuos sklypus vestų kelias iš Tilžės gatvės, palei geležinkelį. Šalia gatvių turėtų būti išvedžioti inžineriniai tinklai.

Beje, statyboms skirta žemė priklauso valstybei, tad gyventojams priklausančios žemės nedidelius gabaliukus reikės paimti tik gatvių statybai. Visgi, anot plano rengėjų, buvo sulaukta nemažai klausimų būtent dėl to. Be to, 6 gyventojų iki viešo svarstymo atsiųsti pasiūlymai buvo atmesti, kadangi jų siūlymai koreguoti žemės ribas nepatenka į detalizuojamo 75 ha sklypo teritoriją.

PLANAS. Dešinėje plano dalyje (palei Palangos plentą oranžine spalva apibrėžta dalis) žadama suformuoti gatvių tinklą, kuriuo bus pasiekiamas stadionas, mokykla ir darželis, o kairiau (prie geležinkelio, pažymėta geltona spalva) norima statyti gyvenamųjų namų kvartalą. UAB "Dujų sfera" brėžinys

Planuotojų teigimu, kol kas pristatomas tik planas, kuris nenurodo konkretaus statybos laiko ar tam reikalingų lėšų kiekio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder