Dėmesio - Klaipėdos vaikų ligoninei reikalingos apsaugos priemonės

Dėmesio - Klaipėdos vaikų ligoninei reikalingos apsaugos priemonės

VšĮ Klaipėdos vaikų ligoninė - vienintelė vaikų ligoninė Lietuvoje. Ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas informuoja, kad vis dar trūksta asmens apsaugos priemonių. Ligoninė visais būdais stengiasi apsaugoti šiuo metu įstaigoje gydomus pacientus ir dirbantį personalą, todėl suaugusiųjų prašoma be būtino reikalo neiti į įstaigą. Visą informaciją galima rasti ligoninės interneto svetainėje ir feisbuko paskyroje, įstaigos darbuotojai teikia konsultacijas telefonu, elektroniniu paštu.

V. Žalimo teigimu, saugiam paslaugų teikimui pacientams šiuo metu būtini didesni visų apsaugos priemonių - respiratorių (FFP2 ir FFP3), chirurginių kaukių, vienkartinių kepurių, vienkartinių nitrilinių pirštinių, vienkartinių kombinezonų, antbačių, vienkartinių chalatų, apsauginių akinių - kiekiai.

"Situacija gana sudėtinga. Jeigu ligoniukų srautas nebus didelis - dar kurį laiką galėsime laikytis, bet, srautui padidėjus, galime pritrūkti priemonių", - sakė vyr. gydytojas.

Vyr. gydytojas patvirtino, kad kol kas Vaikų ligoninėje nėra nė vieno vaiko, kuris būtų užsikrėtęs koronavirusu, bet kiekvieną dieną tikimybė tokį pacientą turėti didėja.

V. Žalimas prašo šeimos gydytojų užtikrinti nuotolines konsultacijas telefonu, kad vaikai dėl menkiausių problemų nebūtų vežami į ligoninę. Pasak jo, gydytojai turėtų atsakingiau vertinti, kada būtina vaiką hospitalizuoti.

Karantino sąlygomis Vaikų ligoninė dirba lanksčiu grafiku. Stengiamasi, kad jos darbuotojai kuo mažiau vienas su kitu kontaktuotų, sudarytos tam tikros grupės, kad nebūtų kryžminių srautų.

"Norėtume paprašyti suaugusiųjų, kurie kosti, karščiuoja arba yra kontaktavę su sergančiaisiais, esančiais saviizoliacijoje, neiti į Vaikų ligoninę. Jeigu kyla klausimų, mūsų interneto puslapyje yra paskelbtas elektroninio pašto adresas, kuriuo galima kreiptis, mes stengiamės atsakyti į užduodamus klausimus.

Taip pat galima skambinti mūsų tinklalapyje nurodytais telefonų numeriais. Feisbuko paskyroje pateikiama informacija, kaip ligoninėje atskirti karščiuojančių ir nekarščiuojančių ligonių srautai. Teikiama informacija apie įstaigos veiklą karantino metu tėvams, personalui ir visuomenei. Galintiems suteikti pagalbą feisbuko paskyroje nurodyta finansinės paramos ligoninei sąskaita", - kalbėjo vyr. gydytojas.

V. Žalimas džiaugiasi, kad didžioji dalis visuomenės supranta situacijos sudėtingumą ir laikosi nurodymų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder