Dėl teatro rekonstrukcijos - gyventojų nepasitenkinimas

Dėl teatro rekonstrukcijos - gyventojų nepasitenkinimas

Klaipėdos muzikiniame teatre jau kvepia rekonstrukcija - prasidėjo paruošiamieji darbai. Pastatas aptvertas tvora, netrukus prasidės archeologiniai kasinėjimai, o jau rugsėjį grius pastato dalis. Siekdami išvengti nesutarimų su miestiečiais, statybų darbus vykdanti UAB "Infes" kreipėsi į netoliese, Danės g. 21, stovinčio namo gyventojus ir pasiūlė apžiūrėti bei užfiksuoti jų gyvenamųjų patalpų būklę.

Tačiau dalis namo gyventojų išsigando: kokiais įstatymais remiantis svetimi žmonės galėtų brautis į jų butus ir ten fotografuoti? Juk vieni gyvena taip kukliai, kad net į namus nesikviečia giminaičių ir draugų, kiti namuose laiko vertingas kolekcijas.

Redakcijose apsilankiusi minėto namo gyventoja Laimutė aiškino, jog dalis namo gyventojų nesutiko su statybų bendrovės reikalavimu, tad prieš keletą savaičių kreipėsi į Savivaldybę, kad šis reikalavimas būtų pripažintas neteisėtu. Laiške taip pat išdėstė nepasitenkinimą, jog apskritai teatro rekonstrukcija atliekama be gyventojų sutikimo, ir teiravosi, kas bus atsakingas, jei gyvenamasis namas sugrius?

UAB "Infes" statybos projektų vadovas Julius Vaznelis aiškino, kad patalpų būklės apžiūra ir fiksavimas - jokiu būdu ne reikalavimas, o geranoriškas pasiūlymas gyventojams.

"Kadangi padaugėjo nepagrįstų gyventojų skundų dėl statybų metu neva padarytos žalos, tokia praktika yra įprasta. Būna, jog dar nė neprasidėjus statybos darbams, žmonės pradeda skųstis dėl sutrūkinėjusių sienų ir reikalauja suremontuoti butą", - aiškino J. Vaznelis.

Taigi dar prieš prasidedant statyboms, gyvenamųjų patalpų būklę fiksuoja anstolis ir tuo atveju, jei statybos metu ji suprastėja, gyventojams nereikia įrodinėti, kokia patalpų būklė buvo iki statybos darbų pradžios. "Jei anstolis patvirtina, kad žala padaryta, vykdant statybos darbus, draudimo kompanija ne ginčo tvarka padengia nuostolius", - teigė pašnekovas.

Vis dėlto, jeigu dalis šalia Muzikinio teatro gyvenančių žmonių nesutiks įsileisti anstolio, jiems vėliau bus sudėtinga įrodyti, kad pažeidimai atsirado būtent statybų metu, o ne anksčiau.

"Jau apžiūrėta maždaug dešimt butų, dar laukia penki ar šeši. Butus apžiūri anstolė ir jos padėjėja. Ji saugo nuotraukas ir pagal anstolių įstatymus jas administruoja", - procedūrą detalizavo pašnekovas.

Pasak J. Vaznelio, teatro rekonstrukcijos darbai bus netriukšmingi ir be vibracijų - esą teatras nebus sprogdinamas ar griaunamas buldozeriu. Pastato dalis palei Dangės upę bus tvarkingai išardoma. Taip pat speciali įranga neleis toli sklisti dulkėms. Darbai vyks tik dienos metu.

Maksimalus teatro rekonstrukcijos terminas - septyneri metai. Tačiau, jei neužstrigs finansavimas ir oro sąlygos bus palankios, tikėtina, darbai užtruks tik trejus metus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder