Dėl Pylimo gatvės aukos garažus

Dėl Pylimo gatvės aukos garažus

Planuojamai Pylimo gatvės rekonstrukcijai trukdo keliolika sovietmečiu pastatytų garažų, kuriuos norima griauti. Dalies jų savininkai nesutinka parduoti savo turto, todėl norima paimti gyventojams priklausančią žemę visuomenės poreikiams, atlyginant nuostolį savininkams.

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė siūlymui kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą, kad būtų pradėtos žemės paėmimo procedūros dėl Didžiojoje Vandens g. 28B esančių garažų.

Šioje vietoje yra 15 garažų patalpų. Savivaldybei po derybų su savininkais pavyko išpirkti 8 garažus, tačiau 7 žmonės nesutinka parduoti savo nuosavybės už nustatytą rinkos kainą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė teigė, kad svarstant šį klausimą Tarybos komitetuose buvo sulaukta siūlymų dar kartą kalbėtis su turto savininkais.

„Gyventojams buvo siūlymai teikti 4 kartus, per tą laiką tiems, kurie sutiko su nustatyta verte, suma buvo padidinta 10 procentų, su jais buvo sudarytos sutartys. Likę garažų patalpų savininkai nesutinka iš principo. Jų manymu, neturėtų būti tiesiama gatvė ir neturėtų būti imamas turtas visuomenės poreikiams“, - sakė R. Gružienė.

Jos teigimu, sudaryti sutartį su gyventojais galima bet kuriame proceso etape, bet tuomet, ko gero, jie nebegalės gauti papildomų 10 proc. prie nustatytos turto rinkos vertės.

Pradėjus žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą bus vertinama turto vertė, skaičiuojami turto savininkų nuostoliai, jiems siūloma kompensacija ir teikiamos pasirašyti sutartys. Jei sutartis bus atsisakyta pasirašyti, būtų kreipiamasi į teismą.

Preliminariais skaičiavimais, kompensacija už garažus gali siekti apie 100 tūkst. eurų.

Pagal teritorijos tarp Tiltų, Turgaus, Pylimo ir Kūlių Vartų gatvių detalųjį planą, planuojama rekonstruoti Pylimo gatvė turėtų leisti automobiliais pasiekti Jono kalnelį (Bastionų kompleksą), kur planuojama įrengti trumpalaikio automobilių sustojimo vietas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder