Dėl policijos pastato imsis veiksmų

Dėl policijos pastato imsis veiksmų

Idėja policijos komisariato pastatą, adresu Jūros g. 1, paversti menininkų Meka, patiria sunkumų. Nors Klaipėdos miesto savivaldybė jau sutarė su Turto banku dėl nekilnojamojo turto objektų mainų, tačiau vis dar nesulaukiama patvirtinimo iš Vyriausybės. Miesto valdžia ir menininkų bendruomenė piktinasi dėl tokio delsimo ir baiminasi, kad objektas dėl gaisrų netrukus gali sunykti.

"Sprendimo kol kas nėra. Taigi greitu metu inicijuosime susitikimą su Vyriausybės vadovu ar kancleriu ir dar sykį išsakysime miesto poziciją. Tikiu, kad yra nemažai žmonių, kurie skeptiškai vertina tokią idėją, galbūt skeptikų balsas girdimas ir Vilniuje.

Tačiau būrelis taip mąstančių žmonių negali stabdyti šio su miesto proveržiu sietino proceso", - gūžčiojo pečiais miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Nors tuomet, kaip buvo prabilta apie idėją policijos pastatą paversti menininkų inkubatoriumi, jau ne kartą degė šis objektas, meras nelinkęs manyti, kad kas nors tai daro specialiai.

"Netikiu, kad tai daroma sąmoningai - laukiama, kol pastatas sudegs galutinai ir problemos nebeliks. Tačiau gaisrai tik parodo, kad turtas neprižiūrimas", - pabrėžė pašnekovas.

Vis dėlto meras pasidžiaugė, kad uostamiesčio menininkų bendruomenė kruopščiai ruošiasi, semiasi patirties apie tokius projektus, patys keliauja ir kviečiasi svečius į Klaipėdą. Netgi įkūrė asociaciją, kuri taptų juridiniu asmeniu, kuris, galiausiai perėmus pastatą, imtųsi projekto įgyvendinimo.

Šiandien Klaipėdos miesto valdžia susitiko su uostamiestyje viešinčiu svečiu iš Ispanijos bei miesto menininkais. Visi jie aptarė buvusio policijos komisariato pastato mainų situaciją, o svečias pasidalino savo patirtimi, kaip buvusias industrines, pramonines vietas paversti nauja kultūrine erdve.

"Šis žmogus turi didelę patirtį ir yra vertinamas kaip vienas rimčiausių autoritetų pasaulyje, kuriant tokius projektus", - trumpai pristatė svečią Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, susitikimas buvo labai įdomus, pateikta daug statistinių duomenų, kokia biudžeto dalis įvairiuose miestuose skiriama kultūrai, ir priėjo išvadą, kad kultūra nėra sietina vien su išlaidomis, tai yra prasminga ir perspektyvi investicija.

"Svečias buvo nemaloniai nustebęs, kaip valstybė nesaugo savo turto, ypač paveldo objekto, kuris yra ne tik suniokotas, bet vis dar nepaliaujamai niokojamas", - atkreipė dėmesį V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder