Dėl labdaros - sąmokslo teorijos

Dėl labdaros - sąmokslo teorijos

"Žinome, kad šiandien agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondą iš Švedijos pasiekė didžiulis vilkikas labdaros. Ją iškrovė į sandėlį ir užtrenkė duris, esą dalins tik rytoj. O kodėl? Nori iki to laiko sau geresnius daiktus išsidalinti?" - piktinosi į "Vakarų ekspreso" redakciją paskambinęs asmuo, prašęs neviešinti jo vardo.

Minėto fondo vadovė Virginija Kairienė tik atsiduso išgirdusi tokius kaltinimus.

"Kai darai gera, tenka priprasti ir prie tokių reakcijų", - apgailestavo moteris.

Ji patvirtino, kad vakar į Klaipėdą iš tiesų iš Švedijos buvo atvežta nemenka labdaros siunta, kurioje - ir baldai, apyvokos daiktai, ir drabužiai, batai, šiek tiek kavos.

"Turime visus tuos daiktus įkainoti ir siųsti švedams ataskaitą, tad visas dėžes reikia peržiūrėti. Taip pat sykiu su savanoriaujančiais moksleiviais norime atrinkti tinkamus daiktus kalėdinėms dovanėlėms. Iš viso remiame 122 šeimas, kuriose auga 98 vaikučiai", - pasakojo V. Kairienė.

Vadovė guodėsi, kad Savivaldybė prieš keletą metų iškraustė jų fondą iš patalpų ir iki šiol naujų neskiria.

"Dabar laikinai glaudžiamės Melnragėje, buvusio prekybos centro nešildomame sandėlyje. Rankos sušalo, kol tas prekes iškraustėme. Gėdos neturi tie, kurie dar mus bando šmeižti, bet, matyt, tai - karminės skolos", - kalbėjo V. Kairienė.

Ji patikslino, kad fondas veikia trečiadieniais ir penktadieniais nuo 11 iki 15 val. Tad tomis dienomis ir dalijama labdara. "O kurie savanoriavo ir šiandien padėjo prekes iškrauti, tie jau gavo labdarą", - patikslino.

PROCESAS. Būtų norinčiųjų labdarą pasiimti tiesiai iš vilkiko, bet jos dalintojai teigia norintys viską sužiūrėti ir paskirstyti.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder