Dėl eismo Klaipėda kreipiasi į Europos Komisiją

Dėl eismo Klaipėda kreipiasi į Europos Komisiją

Penktadienį miesto rotušėje vyko neeilinis susitikimas - meras Vytautas Grubliauskas diskutavo su Europos uostamiesčių politikais apie transporto problemas.

Šis susitikimas - tai mokslinių tyrimų ir inovacijų finansavimo programos "Horizontas 2020", kurios tikslas - kurti žinių ir inovacijų visuomenę, dalis.

Programos projekte "Uostamiesčiai: darnaus judumo principų integravimas" dalyvavusių Aberdyno (Škotija), Antverpeno (Belgija), Konstancos (Rumunija) ir Triesto (Italija) miestų atstovai vieningai sutiko, kad keičiantis laikams kyla ir naujų iššūkių.

Tad susitikimo metu suformuluotas miestų kreipimasis į Europos Komisiją.

"Kreipimosi tema - judumo kaip paslaugos sistemos ("Mobility as a service, MaaS") diegimas Europos miestuose. Kreipimesi pabrėžiama, kad įvairių judumo formų sujungimas į bendrą sistemą yra svarbus miestų ateičiai. Judumo kaip paslaugos sistemos arba "MaaS" idėja yra ta, kad skirtingi keliavimo būdai (automobiliu, viešuoju transportu, naudojant automobilių, dviračių, paspirtukų dalijimosi sistemas) sujungiami į vieną visumą, sudarant žmonėms galimybę virtualiai susiplanuoti kelionę iš taško A į tašką B kombinuojant kelias transporto rūšis ir už ją susimokėti vienoje sistemoje", - teigiama Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Tikimasi, kad taip bus sudaryta galimybė sklandžiai ir patogiai keliauti naudojantis skirtingomis transporto rūšimis. Tiesa, pabrėžiama, kad prioritetą miestiečiai turėtų teikti viešajam transportui ir dalijimosi sistemoms, o ne kelionėms privačiais automobiliais.

Miestai Europos Komisijos prašo skatinti vietos valdžią diegti "MaaS" sprendimus atitinkamai sukuriant Europos Sąjungoje tam teisinę bazę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder