„Dažniau sulaukiu neigiamos reakcijos nei padėkų"

„Dažniau sulaukiu neigiamos reakcijos nei padėkų"

Trečiadienį socialinės apsaugos ir darbo ministras "Gerumo žvaigžde" apdovanojo Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėją Danguolę Netikšienę už nuopelnus socialinės apsaugos ir darbo srityje.

"Man tai buvo toks netikėtumas. Nežinau, nei kas teikė mano kandidatūrą, nei už kokius nuopelnus. Tikiuosi, daugiau sužinosiu, atvykusi į Vilnių", - pakeliui į sostinę telefonu kalbėjo D. Netikšienė.

Skyriaus vedėja šias pareigas eina jau penkiolika metų ir šį darbą vadino sunkiu bei nepalankiu.

"Žmonėms, kurie kreipiasi į Savivaldybę, socialinio būsto reikia čia ir dabar, tačiau jo visuomet tenka palaukti. Taigi dažniau iš žmonių sulaukiu neigiamos reakcijos nei padėkų iš tų, kurie būstus gavo, - atskleidė ji. - Bet, kiek žinau, ministerijos darbuotojai mūsų departamento ir vadovybės darbą vertina gerai, o mūsų pasiekti rezultatai - vieni geriausių šalyje."

Socialinio būsto fondo plėtra Klaipėdos miesto savivaldybėje, pasak D. Netikšienės, šiek tiek skiriasi nuo kitų miestų. "Daugiausiai mes savo fondą plečiame turimo tuščio ir suremontuoto gyvenamojo fondo sąskaita, kas kitose savivaldybėse nėra vykdoma taip aktyviai", - teigė pašnekovė.

Nuo 2003 metų, kai D. Netikšienė pradėjo dirbti Socialinio būsto skyriuje ir įsigaliojus naujam įstatymui, kai buvo pradėtas formuoti socialinio būsto fondas, naujus namus surado apie 500 klaipėdiečių. Tačiau šiuo metu eilėje laukia tiek pat.

"Mes išnuomojome beveik 40 butų iš savo turimo fondo, pradėta gyvenamojo namo statyba, už Savivaldybės skirtas lėšas nupirkti 28 butai. Taigi šį darbą dirbame gana aktyviai. Matyt, tokie rezultatai ir buvo įvertinti", - mąstė ji.

Kokie tolesni užmojai? Šiuo metu Savivaldybė esą gavusi leidimą statyti dar vieną gyvenamąjį pastatą, adresu Rambyno g. 14 A, tačiau kilo keblumų dėl europinių lėšų skyrimo. Šis klausimas D. Netikšienei esą labai rūpi ir norisi jį kuo greičiau išspręsti.

"Labai džiugina, kad socialinio būsto srities teisėkūroje pastaraisiais metais būta didelių postūmių. Tiems, kurie laukdami socialinio būsto nuomojasi būstą privačiai, pradėtos taikyti kompensacijos", - pasidžiaugė.

"Gerumo žvaigždė" D. Netikšienei - reikšmingiausias padėkos gestas per visus tuos metus, tačiau ne pirmasis. Iš Savivaldybės ne kartą ji gavusi padėkų ir garbės raštų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder