Daugumą sudarė, bet dar nesustos

Daugumą sudarė, bet dar nesustos

Išrinktasis Klaipėdos meras liberalsąjūdietis Vytautas Grubliauskas vakar patvirtino, jog oficialiai sutarė su Rusų aljansu, kad pastarasis kartu su jo partija sudarys valdančiąją daugumą, kuriai priklausys 16 mandatų iš 31. Tačiau, anot V. Grubliausko, vien aritmetine dauguma apsiriboti neketinama.

V. Grubliauskas tvirtino, kad vakar vykusiame būsimos liberalsąjūdiečių frakcijos susirinkime postų dalybų tikrai nebuvo, o buvo tik tartasi, su kuo galima kalbėti dėl valdančiosios koalicijos formavimo.

"Dėl konkrečių personalijų tarsimės kitą savaitę, kai po balsavimo biuletenių perskaičiavimo paaiškės, kas konkrečiai pateks į miesto Tarybą. Akivaizdu, kad norinčiųjų ir galinčiųjų jau dabar yra daugiau nei postų", - sakė V. Grubliauskas.

Beje, vakar paaiškėjo, kad Klaipėdos rinkėjų balsai bus perskaičiuojami ne ketvirtadienį, o penktadienį, nes tik tada Vilniuje bus gauta reikiama salė.

V. Grubliauskas patvirtino, kad vakar popiet vykusio susitikimo su Rusų aljanso atstovais metu oficialiai sutarė suformuoti koaliciją ir pradėti derinti bendrą darbų programą. Kokie politiniai postai teks partneriams, meras nekomentavo. Taip pat jis nekomentavo "Vakarų ekspreso" žinių, kad liberalsąjūdiečiai šią kadenciją jau sieks turėti ne tik Savivaldybės administracijos direktoriaus, bet ir abiejų vicemerų postus.

Pasak mero, nors aritmetinė dauguma jau suformuota, vien tuo apsiribota nebus.

"Nuo šiol su kitomis partijomis kalbėsimės kartu su savo partneriais iš Rusų aljanso. Tačiau pokalbiai tikriausiai jau vyks kitą savaitę, kai bus aiški galutinė Tarybos sudėtis, nes labai daug kas priklausys nuo personalijų", - sakė V. Grubliauskas.

Anot jo, bus kalbama ir su aršiai liberalus rinkimų kampanijos metu kritikavusiais socialdemokratais, ir su konservatoriais.

Klausiamas, ar dar liks kokių nors politinių postų, kuriuos galėtų pasiūlyti papildomai valdančiąją daugumą galintiems sustiprinti naujosios miesto Tarybos nariams, meras tvirtino, jog tikrai nesiruošia kalbėtis su tais, kurių pirmasis reikalavimas bus koks nors postas, o ne siekis prisidėti prie bendros koalicinės programos įgyvendinimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder