Daugiabučio gyventojų ramybę drumsčia katės

Daugiabučio gyventojų ramybę drumsčia katės

Klaipėdiečiai skundžiasi benamėmis katėmis, kurios būriais gyvena aplink Sausio 15-osios gatvės 10 namą. Anot gyventojų, ši bėda tęsiasi jau kelerius metus, o su kates šeriančia moterimi neįmanoma susitarti nei gražiuoju, nei bloguoju.

Vasarą benames kates pakęsti buvo sunkiausia - lauke tvyrantis jų ekskrementų bei šlapimo dvokas tiesiog gniaužė kvapą.

Pirmajame daugiabučio aukšte gyvenanti Justina pasakojo, jog karštuoju sezonu negalėjusi net praverti langų.

"Smirdėjo ne tik gyvūnų išskyros, neretai po langais pūva ir žalia mėsa ar žuvis", - skundėsi moteris.

Anot gyventojų, kates šerianti moteris jų name negyvena. Kačių mylėtoja pasirodo tik rytą arba vakare pamaitinti savo augintinių. Pensinio amžiaus moteris stebina kaimynus - per kelerius metus ji sukūrė visą kačių koloniją.

"Ne tik prie mūsų daugiabučio ji renčia katėms namelius", - pasakojo Jutina.

Gyventojai bandė patys spręsti problemą. Tačiau prašymus nešerti kačių moteris tiesiog ignoruoja, o sugriautas savo augintinių būdeles per naktį pakeičia kitomis. Nuo kartoninių dėžių iki senų komodų - visko čia rasi, pasakojo kaimynai.

Vadovaujantis Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis, miesto teritorijoje, išskyrus tam skirtas vietas, draudžiama mėtyti nuorūkas, popierius, prekių pakuotes ar kitaip šiukšlinti, užsiimti bet kokia veikla, kurios metu gali būti užteršta aplinka ir skatinamas parazitų ar graužikų veisimasis. Už šiuos pažeidimus numatytas įspėjimas arba bauda iki 2 000 Lt.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė sako, jog valdininkai skundų dėl benamių kačių šėrimo gauna, bet nedažnai. Pastatytos pašiūrės laikomos šiukšlėmis, tačiau už jų naikinimą atsakingi "teritorijos savininkai, daugiabučių administratoriai ir kiti už teritorijos sutvarkymą atsakingi tiek juridiniai, tiek fiziniai asmenys", - teigė valdininkė.

Lietuvoje kasmet nuo laukinių ir naminių gyvūnų, tarp jų ir kačių, nukenčia 6-7 tūkst. žmonių, iš kurių 50-60 proc. tenka skiepyti nuo pasiutligės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder