Darželių modernizavimas: pasiseks tik vienam

Darželių modernizavimas: pasiseks tik vienam

Iki rytdienos valdininkai žada apsispręsti, kuriam iš Klaipėdos centre esančių darželių pasiseks ir jį bus siūloma modernizuoti Europos Sąjungos (ES) lėšomis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, renkamasi iš dviejų darželių - "Svirpliuko" ir "Radastėlės".

"Šiandien vyko pasitarimas, bet dar negalėjome apsispręsti, tad rytoj komisija ketina vykti į šiuos du darželius pasižiūrėti situacijos, gal tuomet bus kiek aiškiau. Apsispręsti ketinama jau penktadienį", - vakar sakė E. Mantulova.

Pasak jos, Klaipėda iš ES fondų lėšų pretenduoja gauti 750 tūkst. eurų ikimokyklinei arba priešmokyklinei įstaigai modernizuoti. Tačiau yra įvardinti ir reikalavimai. Vienas iš jų - po modernizavimo įstaiga turi priimti papildomai 92 vaikus.

"Galimi įvairūs būdai, kaip padidinti vietų skaičių įstaigoje. Pavyzdžiui, galima esančias erdves perplanuoti moderniau ir jas daryti multifunkcines, kai ta pati erdvė skiriama ir ugdymui, ir miegui. Taip pat galima atsisakyti maitinimo vietų darželinio amžiaus grupėse ir įrengti bendrą valgyklėlę", - svarstė E. Mantulova.

"Svirpliukas" ir "Radastėlė", pasak jos, buvo pasirinkti pirmiausia dėl to, kad šios įstaigos yra įtrauktos į miesto strateginius veiklos planus. Be to, didžiausias vietų stygius darželiuose jaučiamas centrinėje miesto dalyje, kur šios įstaigos ir yra įsikūrusios. "Radastėlės" pastatas stovi prie Senojo turgaus, o "Svirpliuko" - šalia Skulptūrų parko.

"Jei pavyks gauti lėšų ir vyks modernizacija, dar reikės sugalvoti, kur laikinai iškeldinti modernizuojamos įstaigos auklėtinius", - minėjo E. Mantulova.

Preliminariai skaičiuojama, kad per šiuos metus bus išnagrinėta paraiška ir, jei viskas klostysis sėkmingai, ateinančiais metais galėtų vykti projektavimo darbai. Pats modernizavimo procesas būtų pradėtas tik 2019-aisiais.

"Deja, lėšos nėra tokios didelės, kad už jas būtų galima atlikti abiejų parinktų darželių modernizaciją. Paprasčiausiai nesugebėtume pasiekti reikalavimų - papildomai sukurti tiek naujų vietų, kiek nurodoma rodikliuose", - sakė E. Mantulova.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder