Dar vienas pagarbos ženklas pirmajam kapitonui

Dar vienas pagarbos ženklas pirmajam kapitonui

Penktadienį, pirmojo Klaipėdos uosto kapitono Liudviko Stulpino gimimo dieną, ant namo Tilžės g. 9, kuriame jis 1933-1934 metais gyveno ir mirė, atidengta skulptoriaus Gintauto Jonkaus sukurta atminimo lenta.

Lietuvos jūrų muziejaus istoriko Romualdo Adomavičiaus teigimu, L. Stulpinas Lietuvos jūrų istorijoje - tokia pat iškili asmenybė kaip Lietuvos istorijoje Vincas Kudirka ar Jonas Basanavičius.

Atminimo lenta įamžinti šios iškilios asmenybės atminimą iniciatorius buvo jūrininkas Kazimieras Povilaitis, besirūpinantis ir L. Stulpino kapo Smiltynėje priežiūra. Jis subūrė jūros veteranus, jūrų kapitonus, kurie ėmėsi ieškoti rėmėjų. Idėją rėmė Lietuvos jūrininkų sąjunga, Lietuvos laivų savininkų asociacija, Mykolo apvaizdos cerkvė.

Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus prisipažino, kad jam L. Stulpinas yra vienas didžiausių pavyzdžių, nes jis tuometinei valdžiai sugebėjo įrodyti, kaip svarbu yra vystyti Klaipėdos uosto infrastruktūrą.

Į iškilmingą atminimo lentos atidengimo ceremoniją su visa delegacija atvykęs Telšių meras Petras Kuizinas apgailestavo, kad telšiškiai dar deramai nepagerbė savo iškilaus kraštiečio ir pažadėjo tai padaryti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder