Dangės krantinėje iškėlė inkilus

Dangės krantinėje iškėlė inkilus

Vakar asociacija „Mano miestas Klaipėda“ kartu su Klaipėdos verslo ir paslaugų mokyklos auklėtiniais surengė pavasarinę inkilų kėlimo akciją „Laukiame sugrįžtančių“.

Būrys klaipėdiečių nepabūgo apniukusio oro ir 15 val. susirinko iškelti inkilų medžiuose Dangės krantinėje palei naująjį dviračių taką. Klaipėdos verslo ir paslaugų mokyklos auklėtiniai, vadovaujami vyr. auklėtojos Marijos Stankienės, specialiai akcijai sukalė varnėnams skirtų inkilų. Visi inkilai buvo pažymėti asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ logotipu. „Tegu paukščiai žino, kad gyvena Klaipėdoje“, - juokavo asociacijos narys ir šios akcijos vadovas Tomas Kasperavičius.

Susirinkusiems apie paukščius pasakojo ir patarimais, kur bei kaip kelti inkilus, dalijosi paukščių žinovas, Lietuvos jūrų muziejaus Akvariumo ir jūrų gamtos skyriaus vedėjas Saulius Karalius. Anot garsaus gamtininko, “keldami inkilus paukščiams, mes atiduodame duoklę gamtai, kuri per pastaruosius dešimtmečius buvo smarkiai suniokota, o dalis paukščių rūšių negrįžtamai išnyko. Dabar yra pats metas padėti gamtai”.

Talkos organizatoriai sulaukė partnerių pagalbos. Akcijos dalyvius noriai arbata ir skanėstais vaišino viešbutis “Amberton Klaipėda”, o Klaipėdos botanikos sodas pakvietė jaunuosius inkilų meistrus į pavasarinę ekskursiją.

Po talkos asociacijos “Mano miestas Klaipėda” prezidentė Indrė Butvilė padėkojo visiems dalyvavusiems už jų pastangas ir asmeninį laiką, skiriamą geriems darbams Klaipėdai, bei dar kartą pasidžiaugė, kad nuo šiol Dangės krantinės naująjį dviračių taką puoš ypatingi, vaikų rankomis sukalti ir asociacijos “Mano miestas Klaipėda” atributika pažymėti, inkilai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder