Danės gatvę darys platesnę

Danės gatvę darys platesnę

Projektinius pasiūlymus ruošiančių rangovų miesto valdžia prašo ne tik suprojektuoti platesnę ir ilgesnę Danės gatvę, bet ir kur kas patogesnes jos ir Liepų gatvės jungtis.

Rengiantis paminėti valstybės atkūrimo šimtmetį Klaipėdoje nuspręsta ne statyti paminklą, o atnaujinti Danės skverą. Sykiu bus rekonstruota ir pati Danės gatvė. Tad jau svarstomi projektiniai pasiūlymai, kaip ši gatvė turėtų atrodyti.

"Danės gatvę planuojama ne tik rekonstruoti, bet ir pratęsti iki Artojų gatvės. To reikia, nes pastačius naują Bastionų tiltą Danės gatvė bus intensyviau naudojama. Be to, vyks ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija. Tad gatvę reikia praplatinti, kad vienoje jos pusėje būtų galimybė pastatyti automobilius", - pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pasak jo, kol kas gauti tik pirminiai projektuotojų pasiūlymai. Tad miesto valdžia turėjo keletą pastabų, į kurias atsižvelgę projektuotojai per mėnesį turėtų pateikti patobulintą projektą.

"Atkreipėme dėmesį į dviračių takus palei Danės gatvę. Jie ten yra reikalingi. Be to, prašėme, kad būtų ieškoma patogesnių jungčių tarp Danės ir Liepų gatvių. Dabar esančios skersinės gatvelės - gana siauros", - pasakojo S. Budinas.

Numatyta, kad realūs paties Danės skvero tvarkymo darbai galėtų prasidėti kitąmet. Skverui ir krantinėms sutvarkyti preliminariai planuojama išleisti 4 mln. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder