Dalis "Vaivos" sugriuvo su trenksmu

Dalis "Vaivos" sugriuvo su trenksmu

Trečiadienio rytą Klaipėdoje, pačiame miesto centre, Herkaus Manto gatvėje, praeivius ir aplinkinių namų gyventojus išgąsdino galingas trenksmas. Baikštesni net pamanė, kad prasidėjo žemės drebėjimas.

Po smūgio pakilo didžiulis dulkių debesis, kurį laiką temdęs gatvės dalį.

Netrukus paaiškėjo, kad griuvo buvusio kino teatro "Vaiva" pastato konstrukcijos dalis.

Pirmas įspūdis - nelaimė. Tačiau, pasak statybininkų, tai buvo planuoti darbai.

Tik kilo klausimų - kodėl apie planuotus darbus nebuvo įspėti žmonės?

Statybos darbų vadovo Eugenijaus Misiūros teigimu, taip buvo numatyta projekte. Griaunama priekinė pastato dalis, jos vietoje bus atstatyta identiška, tik žymiai tvirtesnė konstrukcija.

Griovimo darbus atliko subrangovai, panaudoję ekskavatorių.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius patvirtino, kad pagal parengtą ir suderintą buvusio kino teatro "Vaiva" pastato rekonstrukcijos projektą yra numatyta nugriauti priekinę statinio dalį bei vėliau atstatyti beveik identišką naują, tik jau labiau pritaikytą nūdienos poreikiams.

"Pavyzdžiui, prie pagrindinio pastato įėjimo neliks iki tol buvusių aukštų laiptų. Tad į pastatą be kliūčių galės patekti ir žmonės su negalia", - sakė G. Pocius.

Jis pažymėjo, kad pagal projektą numatoma nugriauti bei vėliau vėl atstatyti ir nedidelę šio pastato dalį, esančią iš kiemo pusės.

PROJEKTAS. Teigiama, kad po rekonstrukcijos buvusio "Vaivos" kino teatro pastatas išliks tokio paties dydžio, kaip ir yra dabar. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder