Čiuožykloje Teatro aikštėje parodyta „Ledo pasaka“

Čiuožykloje Teatro aikštėje parodyta „Ledo pasaka“

Trečiadienio vakarą pagaliau buvo parodytas ilgai lauktas ir dėl netinkamo oro net dukart nukeltas renginys, turėjęs praėjusį savaitgalį atidaryti čiuožyklą Teatro aikštėje – jaunųjų čiuožėjų pasirodymas „Ledo pasaka“.

„Čiuožyklos atidarymas įvyko šeštadienį. Per jį norėjome parodyti šį šou, bet šeštadienį negalėjome leisti vaikų į lietų“, - sakė VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Trečiadienį taip pat susidurta su trikdžiais, mat nežinia, ar dėl šalčio, lietaus, ar kitų priežasčių ėmė strigti garso aparatūra. Tačiau galiausiai nesklandumai buvo įveikti ir ant ledo pasirodė jaunieji Klaipėdos čiuožėjai – dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“ auklėtiniai.

Teatralizuotame šou parodytos kompozicijos, parengtos pagal populiarių animacinių filmukų muziką: pasirodė Undinėlė, Rožinė pantera, Snieguolė su 7 nykštukaisir visas pulkas Karibų piratų.

D. Grikšaitės teigimu, pasirodyme dalyvavo palyginti neseniai mokytis čiuožti pradėję vaikai, kurie labai jaudinosi, tad smagu, kad susirinkęs nemažas būrys žiūrovų šiltai juos palaikė.

„Esame labai dėkingi vaikams už drąsą. Taip, tai ne tokia programa, kokią matome pasaulio čempionatuose, tačiau į šį pasirodymą buvo įdėta labai daug darbo ir jaudulio. Pabandykime patys tai pakartoti ir suprasime“, - su šypsena pasakojo „Klaipėdos švenčių“ atstovė.

Pasak D. Grikšaitės, šeštadienį nuo pat čiuožyklos atidarymo žmonės noriai naudojasi galimybe pačiuožinėti. Vien šeštadienį, preliminariais skaičiavimais, čiuožė apie 200 žmonių.

„Nepaisant to, kad buvo lietus, vėjas, savaitgalį žmonės ėjo čiuožti. Antradienį buvo tiesiog fantastiškas oras, be vėjelio, čiuožykla buvo pilnutėlė. Tikimės, kad orai ir toliau bus geri, nes žmonės, nors ir nori pačiuožinėti, turi šiltesnių rūbų, bet niekas nenori to daryti ant šlapio ledo su balomis“, - kalbėjo D. Grikšaitė.

Ji priminė, kad vaikai į čiuožyklą įleidžiami su šalmais – jie duodami vietoje. Visų lankytojų prašoma apsimauti pirštines, elgtis saugiai ir atsakingai, neiti čiuožinėti apsvaigus.

„Svarbu ir gera nuotaika. Tačiau dar nemačiau piktų žmonių net per lietų, liūtį ir vėją, kurie šeštadienį ir sekmadienį išvargino ne tik mus, bet galbūt ir mūsų techniką. Visi, kas čiuožia, spinduliuoja gerą nuotaiką“, - sakė D. Grikšaitė.

Ji džiaugėsi, kad pagaliau Klaipėdoje žiemos šventėms artėjant pavyko įrengti čiuožyklą. Esą kiekvienas save gerbiantis miestas žiemą tokią pramogą turėtų turėti – juk Vilniuje, Kaune ledo aikštelės viešose miesto erdvėse būna įrengiamos jau ne vienerius metus.

Turintieji savo pačiūžas Teatro aikštėje čiuožti gali už simbolinį 1 Eur mokestį, neturintieji pačiūžas gali išsinuomoti greta įkurtame nuomos punkte už 4 eurus.

Atviros ledo čiuožyklos darbo laikas: I-III – 12-21 val., IV-VII – 12-22 val.

Atviros čiuožimo pamokos norintiems prisijaukinti ledą – savaitgaliais: gruodžio 14, 15, 21, 22, 28, 29, sausio 4, 5 dienomis 17 val.

Pačiūžų vakarėliai ant kalėdinio ledo: gruodžio 14, 15, 21, 22, 28, 29, sausio 4, 5 dienomis 18-20 val. Suplanuotų renginių atviroje ledo čiuožykloje laikas gali būti koreguojamas dėl oro sąlygų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder