Buvęs policijos pastatas kaip reikiant išsiplės

Buvęs policijos pastatas kaip reikiant išsiplės

Klaipėdoje prieš keletą metų ištuštėjęs buvęs Kelių policijos administracijos pastatas Šermukšnių gatvėje prisikels naujam gyvenimui.

Dar sausio pabaigoje projektuotojai paskelbė apie planuojamų darbų projektinius pasiūlymus. Šermukšnių gatvėje 10 numeriu pažymėtą pastatą planuojama rekonstruoti, tuo metu grius šalia jo esantys garažai, dirbtuvės ir kiti sklype esantys statiniai.

"Rengiant rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus, numatyta, jog esamo korpuso patalpose būtų įrengtos gyvenamosios patalpos", - teigiama architekto Vytenio Rudoko parengtame rašte.

Jis nurodė, kad pastate planuoja įrengti 29 butus. Tačiau naujajame korpuse projektuojamos ne tik gyvenamasis pastatas, tačiau ir administracinės patalpos.

"Pirmuose aukštuose numatyta įrengti patalpas medicininės paskirties įstaigai, likusieji aukštai būtų skirti administracinės paskirties patalpoms - biurams", - teigia projektuotojai.

Šiuo metu sklypas su jame esančiais pastatais priklauso bendrovei "Nova Energia".

"Senasis pastatas atsinaujins iš esmės: bus apšiltintas fasadas, pakeista visa jo inžinerija ir atlikti kiti pertvarkymo darbai, po kurių pastatas taps patogus būsimiems gyventojams ir darbuotojams. Po atnaujinimo jis atrodys šiuolaikiškai, bus kokybiškas ir visiškai atitiks šiandieninius poreikius ir reikalavimus", - anksčiau yra informavęs bendrovės "Nova Energia" bendraturtis Jaunius Skierus.

Projektiniuose pasiūlymuose taip pat nurodoma, kad iš viso rekonstruojamo komplekso teritorijoje planuojamos 53 automobilių stovėjimo vietos ir 4 laikino išlaipinimo vietos Šermukšnių gatvėje.

"Numatyta, jog Šermukšnių gatvėje būtų įrengtos 4 laikino sustojimo vietos, o pagrindinis automobilių saugojimas ir parkavimas numatytas požeminėje ir antžeminėje automobilių aikštelėse. Gyvenamojo korpuso gyventojams numatytos vietos būtų skirtos vietos požeminiame parkinge (31 aut. vieta). Administracinio korpuso darbuotojų bei lankytojų automobiliams būtų skirta antžeminė aikštelė (22 aut.)", - teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Sklype ketinama pasirūpinti ir tinkamu apželdininimu. Teritorijoje turėtų būti įrengti nedideli žalieji plotai, kuriuose būtų veisiami dekoratyviniai medžiai ir krūmai, įrengiama veja.

"Numatoma pagal galimybes įrengti eksploatuojamą žaliąjį stogą. Šiuo metu vidiniame kieme augančias kalnines pušis (lot. Pinus mugo) numatyta išsaugoti ir integruoti į rekonstruojamo objekto aplinkos sutvarkymo sprendinius. Ties rytiniu gyvenamuoju korpusu Šermukšnių gatvėje galėtų būti įveisiami nedideli lapuočiai medžiai - simboliškai gatvę atspindėtų paprastojo šermukšnio (lot. Sorbus aucuparia) želdiniai", - aiškina architektai

Sklypas, kuriame planuojama atnaujinti ir išplėsti pastatą, yra tarp Šermukšnių ir Minijos gatvių, į vakarus nuo jo įsikūręs Klaipėdos celiuliozės fabrikas, šiaurėje yra Rusijos federacijos konsulatas, rytuose - gyvenamieji pastatai, o pietuose įsikūrę tiek gyvenamieji, tiek komerciniai ir administraciniai pastatai.

"Minijos gatvė nėra miesto gatvė, ji - transporto arterija, kurioje beveik nėra pėsčiųjų. Ši Klaipėdos teritorija ganėtinai chaotiška, nesuformuota. Kurdami Šermukšnių g. 10 sklypo viziją, ją laikėme svarbiu Minijos gatvės akcentu ir reikšmingu miesto objektu, atidžiai tyrinėjome bei atsižvelgėme į jį supantį architektūrinį kontekstą", - anksčiau yra sakęs architektas Algis Vyšniūnas.

Numatyta, jog rekonstravus administracinį pastatą, patekimas į teritoriją sklypą būtų galimas tiek iš Šermukšnių, tiek iš Minijos gatvės. Įvažiavimas į požeminę stovėjimo aikštelę planuojamas nuo Šermukšnių gatvės, o užvažiavimas ant antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės projektuojamas nuo Minijos gatvės

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder