Bus apdovanoti darbščiausieji gidai

Bus apdovanoti darbščiausieji gidai

Gidai renkasi švęsti savo profesinę šventę ir išsidalinti apdovanojimų “Gidas 2013”.

Klaipėdos apskrities gidų gildija (KAGG) nori įdiegti tradiciją kasmet išsirinkti ir apdovanoti kruopčiai per sezoną triūsusius gidus.

Vasario 21 d. 18 val. vyksiančiame neeiliniame iškilmingame KAGG susirinkime – laukia intriga. Iki tol siūlę nominacijų vertus kolegas, gidai vieni už kitus balsavo internetu. Tik vakare paaiškės kam atiteks laurų vainikai: “Už nuopelnus gido profesijai” - gidų gildija vienija narius kurie darbuojasi po 20, 30 net 40 metų. Paaiškės , kuris gidas bus pripažintas geriausiu kelionių per Baltijos šalis entuziastu – “Via Baltica”. Kuris itaps išradingiausiu lietuvių grupių po Europą palydovu “Via Europa”. Gildijos nariai dirba ne tik po Klaipėdą, Palangą ar Kuršių neriją – jų maršrutai driekiasi po visa Lietuvą, Baltijos šalis ir Europą. Bus pagerbti ir gidai poliglotai, vedatys eksursijas mažiausiai 3 – 4, kalbom. Tarp gidų gildijos narių yra ekskursijas vedančių net 5 kalbomis. O jei pridėsime dar žemaičių – kurią daugelis vietinių taip pat laiko ne tarme, o kalba – poliglotų gretos tikrai padidės. Tiesa, didžioji dalis gidų veda ekskursijas vokiečių kalba. Kone pusę gildijos narių diplomuoti germanistai – filologai, arba germanistai pedagogai.

Savo įvertinimo sulauks ir “Gidas Sportininkas” – už specifines ekskursijas rengiamas dviratininkų grupėms. Nebus užmiršti gidai – geri kolegos , kolegos skleidžiantys gerą nuotaiką, ar naujokai sėkmingai įsilieję į gildijos gidų gretas– jiems skirtos nominacijos “Gidas Tolerancija”, “Gidas Šypsena” ir “Gidas Debiutas”.

“Gido profesija – tai liga, kuria susirgau niekaip negaliu pasveikti”, – sako viena iš kandidatų į nomniacijas gidė Jurgita Macienė. “Gido profesija – mano pašaukimas ir aistra “,–prisipažįsta KAGG pirmininkė Zita Petruškevičiūtė.

Susirinkę į šventę gidai ne tik dalinsis sveikinimas bei gero sezono palinkėjimais, bet ir susirungs “ Gido nuotykio” konkurse, prisimins ir aptars gildijos veiklą.

KAGG veikianti nuo 2001 m. šiandien vienija 81 narį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder