Brigada "Žemaitija" paminėjo gimtadienį

Brigada "Žemaitija" paminėjo gimtadienį

Ketvirtadienį Klaipėdos universiteto aikštėje buvo iškilmingai paminėtas Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" įsteigimo ketverių metų gimtadienis.

Renginyje dalyvavo krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, brigadai pavaldūs kariniai vienetai su kovinėmis vėliavomis ir ginklais bei jėgos struktūrų ir civilinių organizacijų atstovai.

Iškilmingoje šventinėje rikiuotėje buvo priminta, kad per ketverius metus brigados kariai, profesionalai ir šauktiniai dalyvavo daugelyje nacionalinių ir tarptautinių mokymų, kuriuose demonstravo savo profesionalumą ir kovinį pasirengimą.

Sveikinimo žodį taręs krašto apsaugos ministras R. Karoblis pasidžiaugė, kad prieš ketverius metus buvo priimtas sprendimas įsteigti brigadą.

"Ketveri metai atrodo nedaug. Bet tai Lietuvos kariuomenės istorijoje buvo vienas svarbiausių žingsnių stiprinant Lietuvos saugumą.

Brigados įsteigimas buvo nulemtas sudėtingėjančios saugumo situacijos. Mums reikėjo atsakymo, reikėjo reaguoti greitai, todėl brigada buvo įsteigta.

Ačiū, kad brigada egzistuoja, kad esate ir tarnaujate Lietuvai, stiprinate šalies saugumą.

Saugumo situacija per ketverius metus nepagerėjo. Matome, kas vyksta kaimynystėje. Turime užtikrinti adekvačius pajėgumus, plėtrą. Turime sąjungininkus, bet, kita vertus, Lietuva turi pasirengti gintis ir savarankiškai", - aikštėje išsirikiavusiems kariams sakė R. Karoblis.

Po sveikinimo žodžių buvo skelbiami įsakymai dėl karių skatinimo ir apdovanojimų, o Klaipėdos įgulos vyresnysis kapelionas, komandoras, leitenantas Remigijus Monstvilas palaimino motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" karius.

Pabaigoje Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai atliko tris dedikacines salves: Lietuvai tėvynei, Lietuvos kariuomenei ir Motorizuotajai pėstininkų brigadai "Žemaitija".


Informacija

Šiuo metu brigadą "Žemaitija" sudaro vadovybė, brigados štabas, štabo, ryšių, žvalgybos ir prieštankinė kuopos bei keturi batalionai: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų (Klaipėdoje), Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų (Tauragės r.), Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos (Pajūrio miestelis, Šilalės raj.) bei ketvirtasis - Lietuvos kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas (Radviliškyje).
Naujoji Lietuvos kariuomenės brigada buvo įkurta 2016 m. atsižvelgiant į būtinybę stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus. Įkurtai brigadai suteiktas "Žemaitijos" vardas, siekiant pagerbti kovinę žemaičių dvasią ir ryžtą kovojant vardan Lietuvos. Brigados kareivių pagrindą sudaro nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Brigados formavimą planuojama baigti iki 2021 metų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder