Biudžeto planuotojams - šūsnis pastabų

Biudžeto planuotojams - šūsnis pastabų

Trečiadienį posėdžiavęs Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas nuodugniai išnagrinėjo ir pritarė šių metų Klaipėdos biudžeto projektui, tačiau dėl kai kurių planų buvo išsakytos abejonės ir pateiktos pastabos, prie kurių bus sugrįžta Tarybos posėdžio metu.

Detaliai analizuodami kiekvieną planuojamą priemonę, kuriai bus skirtos miesto biudžeto lėšos, komiteto nariai išreiškė pastabą, kad svarstyti pateikiamas tik galutinis variantas, kam kiek pinigų planuojama skirti, tačiau nėra aišku, kokios buvo alternatyvos ir koks iš viso yra lėšų poreikis vienai ar kitai programai.

Komiteto nariui Arūnui Barbšiui dėl to užkliuvo subalansuoto turizmo plėtros programa, Juditai Simonavičiūtei - kūno kultūros ir sporto plėtros programa. A. Barbšys pasidomėjo, tačiau nesulaukė atsakymų, koks buvo lėšų poreikis turizmo plėtrai mieste, kokie projektai pateikti be numatytųjų. Pagal šią programą finansavimas bus skiriamas burlaivių regatų parengiamiesiems darbams, pilies kompleksui restauruoti ir atnaujinti, Poilsio parkui tvarkyti.

J. Simonavičiūtei užkliuvo, kad biudžeto projekte nėra numatytos lėšos Klaipėdos sportininkų profesionalumui ugdyti, nors vienas iš sporto plėtros programos uždavinių yra ruošti oliminio rezervo sportininkus tarptautinėms varžyboms.

NEGRIAUS? Po sukelto ažiotažo dėl planų griauti Vasaros estrados žiūrovinę dalį miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas pasiūlė 125 tūkst., eurų skirti ne "statiniams nugriauti", o estrados "modernizavimo projektui". Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius pažėrė priekaištų susisiekimo infrastruktūros projektų programai. Jis nesuprato, kodėl biudžete numatyti 45 tūkst. Eur ką tik įrengtos Baltijos pr. ir Minijos gatvių sankryžos modernizavimui.

"Gal premijoms?" - replikavo A. Barbšys.

Komiteto pirmininkas kategoriškai pasisakė prieš laikinojo tilto per Danės upę įrengimą šalia planuojamo Bastionų tilto. R. Taraškevičius įsitikinęs, kad šiam projektui biudžete numatytus 90 tūkst. Eur galima panaudoti tikslingiau. Tam pritarė ir kiti komiteto nariai.

Taip pat kategoriški komiteto nariai buvo ir dėl Vasaros estrados. Šių metų biudžete suplanuota skirti daugiau kaip 125 tūkst. Eur jos statiniams nugriauti. Politikų nuomone, toks priemonės pavadinimas yra šiurkštus, o esmė svarstytina. Pateiktas pasiūlymas lėšas skirti Vasaros estrados modernizavimo projektui.

A. Barbšio nuomone, Vasaros estrada buvo sąmoningai 25 metus netvarkyta, nustekenta, kad būtų galima argumentuoti, jog žiūrovinės dalies nugriovimas yra vienintelis ir geriausias jos tvarkymo būdas.

Komiteto narių diskusijas sukėlė ir kai kurios ugdymo proceso užtikrinimo programos priemonės. J. Simonavičiūtė pasidalino įspūdžiais iš savo vizito Tauralaukio mokykloje ir išreiškė abejonę, ar tikslinga iš esmės investuoti į tokių objektų kaip ši kaimui statyta mokykla, rekonstrukciją. Esą galbūt geriau statyti naują statinį. Panaši replika buvo išsakyta ir dėl Aukštojoje gatvėje esančių nakvynės namų remonto, kurio vien techniniam projektui parengti šiemet planuojama skirti 48 tūkst. Eur, o pats remontas bus labai brangus.

Tarybos narys Viačeslavas Titovas sulaukė R. Taraškevičiaus ir J. Simonavičiūtės kaltinimo politikavimu, kai pasiūlė 1,5 mln. Eur, kuriuos miestas gauna dividendų forma iš "Klaipėdos energijos", pervesti ne Savivaldybei, o miestiečiams. V. Titovui buvo atsakyta, kad pajamos ir paskirstomos miestiečių poreikiams tenkinti pagal suplanuotas priemones.

Ilgas politikų diskusijas dėl miesto biudžeto komitete klausė būrys miestiečių, kurie tik posėdžio pabaigoje pristatė savo vizito tikslą. Šie klaipėdiečiai buvo susirūpinę benamių ir bešeimininkių gyvūnų sterilizacija bei gerove. Jie politikams pateikė pasiūlymą numatyti lėšas tokių gyvūnų sterilizacijai ir jų šėryklų įrengimui, kad miestiečiai galėtų juos globoti ir nereikėtų šių gyvūnų vežti į prieglaudas. Finansų ir ekonomikos komiteto nariai nukreipė interesantus į Klaipėdos savivaldybės administraciją, kuri planuoja, kokias priemones finansuoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder