Biudžetas prasiskynė kelią į Tarybą

Biudžetas prasiskynė kelią į Tarybą

Panašu, kad penktadienį vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje šiųmetis Klaipėdos biudžetas turėtų būti patvirtintas be didelių ginčų. Per visų politikų rankas komitetuose keliavęs biudžeto projektas reikšmingų pastabų nesulaukė. Papildomų pasiūlymų vienam svarbiausių savivaldos dokumentų neišreiškė ir gyventojai.

Paskutinį žodį antradienį tarę miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai su minimaliais pakeitimai pritarė biudžeto projektui. Lyginant su pernykščiu pajamos didėja 13 proc. (16 mln. Eur) - iki 139,3 mln. eurų.

"Teko dalyvauti visuose komitetuose, nė viename iš jų esminių siūlymų keisti vieną ar kitą biudžeto eilutę, perdėlioti, sumažinti ar didinti asignavimus, nebuvo", - tvirtino minėto komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius ir pridūrė, jog buvo sulaukta tik smulkių pastabų.

Politikai pritarė, jog biudžeto programose nurodytam laikinam pėsčiųjų ir dviratininkų tiltui nebūtų suteikta konkreti geografinė vieta šalia planuojamos Bastionų gatvės. Apie 90 tūkst. eurų atsieisiantis laikinas statinys galėtų atsirasti ir kitur, tad Savivaldybė dar turės nuspręsti, kur iš keliolikos siūlomų vietų, jis iškils.

Daugiausia diskusijų kilo dėl Vasaros estrados likimo, tad priemonėje "Vasaros koncertų estrados statinių nugriovimas ir teritorijos sutvarkymas" žodis "nugriovimas" turėtų pasikeisti į "modernizavimas". Visgi konservatorius Arūnas Barbšys baiminosi, jog ir pasikeitusi formuluotei dalis Vasaros estrados vis tiek grius.

"Pakeisime pavadinimą į modernizavimą, bet vis tiek žiūrovų dalį pašalins?", - klausė A. Barbšys ir siūlė tokius planuojamus projektus svarstyti Tarybai, o ne jos kolegijai.

Visgi likę komiteto nariai pasipriešino šiam siūlymui - suabejota, ar Taryba "įsikirs" į techninio projekto detales, tačiau vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė nematanti problemų jei priešprojektiniai pasiūlymai ir vizualizacijos bus pristatomos visiems miesto politikams.

"Dabar atsirado baimė, kad ten negalės vykti dainų šventės ir kiti renginiai. Mūsų tikslas yra ją modernizuoti taip, kad ten tokie renginiai galėtų vykti", - pridūrė vicemeras Artūras Šulcas.

Programose neatsidurs opozicijos narės Ninos Puteikienės pasiūlymas įrengti keltuvą bendruomenės namuose Debreceno g. 48. Nors tokį poreikį juto ir juos administruojantys Žvejų rūmai, A. Šulcas pasiūlė neskubėti ir Savivaldybę įpareigojo išnagrinėti keltuvų poreikį viešuosiuose pastatuose apskritai, nustatant prioritetus.

"Negalime ištraukti vienos vietos iš konteksto, nes kitur keltuvo gal labiau reikia. Pavyzdžiui, buvusioje stomatologinėje poliklinikoje, vadinamojoje 3-iojoje poliklinikoje", - sakė vicemeras.

Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė patvirtino, jog biudžeto projekte yra numatyta įvykdyti politikų duotus pažadus už kiemų valymą sutaupytus 725 tūkst. eurų skirti jų infrastruktūrai gerinti.

Tam sukuriama nauja daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programa. Pagal ją šiemet žadama suremontuoti 2,4 tūkst. kv. m asfalto ir šaligatvių dangos, apgenėti 220 medžių, įrengti 352 automobilių stovėjimo vietas, atnaujinti 11 kiemų apšvietimą, atnaujinti 7 vaikų žaidimų aikšteles.

Šie planai dar nėra galutiniai. Strateginio planavimo skyrius patvirtinus biudžetą teiks metinį veiklos planą, kuriame ir bus detalizuotas visas pinigų panaudojimas.

Beje, miestiečiai biudžetu pernelyg nesidomėjo.

"Iki praeito penktadienio gyventojai galėjo teikti pasiūlymus ir pastabas, bet nesulaukėme nė vieno. Gal todėl, kad biudžetas geras ir numatyta daug priemonių - viešų vietų, parkų, skverų tvarkymas, Poilsio parko, vasaros estrados remontas. Gal žmonės tai ir tenkina", - svarstė R. Kambaraitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder