Bendruomenės namai taps lengviau pasiekiami

Bendruomenės namai taps lengviau pasiekiami

Klaipėdos savivaldybė, nuolat sulaukianti skundų dėl sudėtingo susisiekimo su Bendruomenės namais, planuoja įrengti atskirą įvažiavimą.

Kad problema nemenka, ne sykį teko girdėti tiek žurnalistams, tiek Bendruomenės namų veiklą kuruojančio Kultūros centro Žvejų rūmų administracijai.

Greta Bendruomenės namų gyvenantys žmonės skundžiasi, kad per jų kiemus nuolat važiuoja automobiliai, esą jausmas - lyg prie pat gatvės. Patalpomis Bendruomenės namuose besinaudojantys žmonės skundėsi, kad tuose pačiuose kiemuose manevruoti yra sudėtinga dėl gausybės juose stovinčių bei įvažiuojančių ar išvažiuojančių gyventojų mašinų. Sunkiau vaikštantys pensininkai, keliaujantys į ansamblių repeticijas šiame pastate, guodžiasi, kad viešojo transporto stotelės per toli...

"Problema - nepatogumas"

Žvejų rūmų vadovas Alvydas Lenkauskas pasakojo, kad susisiekimas iš tikrųjų yra prastas ir bandoma ieškoti išeičių.

"Gal prieš gerą pusmetį kalbėjausi su "Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriumi. Pagal normatyvus atstumai nuo stotelių iki gyvenamųjų vietų yra išlaikyti tiek, kiek reikalauja reglamentas. Problema yra nepatogumas. Einant nuo stotelės parkeliu lyg ir patogu, bet ten šviesos trūksta. Einant nuo stotelės, esančios arčiau Šilutės plento, tik įsukus į Debreceno gatvę, tenka eiti pro daugiabučių kiemus ir susidaro nemenkas atstumas. Čia yra bėda", - dėstė A. Lenkauskas.

Jis sakė, kad anksčiau buvo gavęs žinių apie Savivaldybės planus paruošti projektą, kuris išspręstų šią problemą. Pašnekovas svarstė, kad visiems sąlygas pagerintų naujas įvažiavimas.

"Su tuo susiduria ne tik Bendruomenės namai. Pagyvenę žmonės dar ateina, bet didesnė problema yra neįgaliesiems, "Klaipėdos vilčiai". Taip pat ten yra Šeimos ir vaiko gerovės centras, specialioji pagrindinė mokykla "Svetliačiok", sporto mokykla "Viesulas". Ten lankosi daug vaikų, kurie yra atvežami automobiliais. Žmonėms su negalia taip pat be proto sunku, tik jie gal ne tiek garsiai rėkia ir šaukia. Klausimą reikia spręsti iš esmės", - kalbėjo A. Lenkauskas.

Naujas įvažiavimas

Savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda sakė, kad aprašyta problema yra žinoma, o Savivaldybėje iš tikrųjų yra planas pagerinti susisiekimą su Debreceno g. 48 pastatu.

"Bus daromas atskiras įvažiavimas iš Debreceno gatvės, tada ten nebebus judėjimo per kiemus. Bendruomenės namai bus pasiekiami tiesiogiai", - sakė L. Dūda.

Pasak pašnekovės, nėra galimybės kiemo platinti, kad jis taptų patogesnis važiuoti dabartiniams srautams, todėl buvo nutarta rengti tiesioginio įvažiavimo projektą.

IŠEITIS? Manoma, kad tiek Bendruomenės namams, tiek ir kitoms šalia esančioms įstaigoms sąlygas pagerins naujas įvažiavimo kelias. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Šiuo metu dirbame su projektais. Buvo pasirašyta sutartis, pateikti trys variantai, renkamės, kurį priimsime. Vienas išnagrinėtas variantas yra pro garažus, kitas - pro naujai pastatytus namus priešingoje pusėje, bet taip pat iš Debreceno gatvės. Trečias variantas - esamas. Kol kas sprendimas dar nepriimtas, bet labiausiai linkstama prie įvažiavimo pro garažus", - pasakojo V. Lendraitienė.

Per dvejus metus

Įrengtas naujas keliukas tiesiai iki pastato, pašnekovės teigimu, išspręstų ne tik privažiavimo problemą, bet ir automobilių statymo klausimą, palengvintų asmenų su negalia keliones.

V. Lendraitienė sakė, kad projektavimą ketinama užbaigti dar šiemet, o leidimą statybos darbams tikimasi gauti kitais metais. Visą projektą planuojama įgyvendinti per dvejus metus.

"Kitais metais jau turėtume pradėti darbus, yra tam numatyta pinigų - apie 150 tūkstančių eurų, tačiau kiek tiksliai jų prireiks, dar negalime pasakyti", - kalbėjo Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder