Be elektros - vis dar gausybė Klaipėdos regiono gyventojų: kada pašalins visus gedimus?

Be elektros - vis dar gausybė Klaipėdos regiono gyventojų: kada pašalins visus gedimus?

Virš 90 tūkst. namų ūkių - tiek 12 valandos patikslintais duomenimis visoje Lietuvoje vis dar neturi elektros energijos. Labiausiai nepasisekė Klaipėdos regiono gyventojams-čia be elektros vis dar likę 35 tūkst. namų ūkių. ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas sako, kad gedimus šiuo metu šalina apie 80 ESO ir rangovų brigadų.

Tačiau nors elektrikai dirba išsijuosę, ESO atstovas teigė, kad elektros tinklų sutvarkymas gali užtrukti.

„Pagrindiniai gedimai fiksuojami dėl masiškai nutrauktų laidų, kai kuriais atvejais vienoje linijoje fiksuojame ir po kelis laidų nutraukimus, tiek žemosios 0,4 kV, tiek vidutinės 10 kV įtampos tinkle", - žurnalistams pranešė T. Kavaliauskas.

Tomas Kavaliauskas aiškino, kad nuo ryto buvo pradėti registruoti ir tūkstančiai pavienių gedimų, kai viena linija tiekiama elektra keliems ar keliolikai gyventojų.

Gedimai buvo fiksuojami visą naktį, todėl dirbo maksimalus ESO ir rangovų organizacijų darbuotojų skaičius.

„Šiuo metu išvykusių šalinti gedimus brigadų skaičius siekia virš 300", - skaičiavo jis. 

Pasitikrinti ar ESO žino apie gedimą galima gedimų žemėlapyje www.eso.lt/zemelapis. Jei gyventojai nori pranešti apie gedimą, jie raginami tai daryti per ESO svetainę, specialią formą: https://www.eso.lt/lt/eso-kontaktai/registruoti-gedima.html.

Gyventojai taip pat raginami būti budriais, nesiartinti prie nutrūkusių laidų, nebandyti šalinti nuvirtusių medžių ar šakų, imtis kitų šalinimo darbų, o raginame šį darbą patikėti specialistams, pranešant bendruoju pagalbos tel. 112.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder