Baus už nelegalią reklamą ant automobilių

Baus už nelegalią reklamą ant automobilių

Reklamą ant automobilio privaloma suderinti, o už jos viešinimą sumokėti rinkliavą. To nepadariusiesiems už nelegalią reklamą teks mokėti baudas.

Klaipėdos savivaldybės, viešojo transporto, policijos atstovai vakar tarėsi, kaip sukontroliuoti nelegalią reklamą, mieste eksponuojamą ant įvairių transporto priemonių.

Pasak mero pavaduotojo Artūro Šulco, po to, kai buvo priimtas sprendimas, kaip turi atrodyti miesto autobusai ir kad reklama gali būti eksponuojama tik ant jų galo, situacija šioje srityje buvo suvaldyta. Analogiškas sprendimas įsigalios ir maršrutinių autobusų vežėjams, kai jie nuo rugsėjo 1-osios bus integruoti į viešojo transporto sistemą.

"Šiuo metu daugiausiai problemų dėl vizualinės taršos kelia automobiliai, "papuošti" reklaminiais tentais ar dėmesį atkreipiančiais vizualiniais priedais. Tokie automobiliai dažnai stovi palikti be priežiūros aikštelėse ar gatvėse, važinėja po miestą nedideliu greičiu piko valandomis ir sukelia nepatogumų kitiems eismo dalyviams. Tokia reklama turi būti suderinta su specialistais. Be to, už ją turi būti mokama rinkliava, siekianti 1 000 eurų per metus", - priminė A. Šulcas ir pripažino, jog iki šiol nelegali reklama ant transporto priemonių nebuvo kontroliuojama, o jų savininkai baudų nesulaukdavo.

Tad dabar buvo susitarta dėl kontrolės griežtinimo.

Mero pavaduotojas priminė, jog kontrolierių mieste tikrai netrūksta, šią funkciją atlieka policijos pareigūnai, Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius, "Klaipėdos keleivinio transporto" inspektoriai. Kartu jis nuramino, kad automobiliai, ant kurių užrašytas ar nupieštas įmonės telefonas ar logotipas, neturėtų būkgtauti. Rinkliava mokama už reklamą, teikiamą ant tentų, automobilių priekabų, ar kitų dėmesį atkreipiančių priedų prie automobilio.

"Teisės aktuose yra detaliai nurodyta, kokia reklama yra apmokestinama", - sakė A. Šulcas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder