Baudas skirs ir rūkantiems patalpose

Baudas skirs ir rūkantiems patalpose

Įvedus draudimą rūkyti daugiabučių balkonuose, baiminamasi, kad gyventojai tai darys tiesiog pačiame bute. O tai sukels gal net dar didesnių problemų gretimuose butuose gyvenantiems žmonėms - rūkalų dūmai prasiskverbs ne tik pro atdarus langus, bet ir pro orlaides, rozetes bei sienų įtrūkimus.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius teigia, kad šioje situacijoje galioja Tabako kontrolės įstatymas, kurio 19 straipsnio 7 šiais metais įsigaliojusioje dalyje nurodoma, kad asmuo, kuris rūko bute ar statinio viduje, turi užtikrinti, kad tabako dūmai nepatektų į kitą, šalia esantį, statinį ar gyvenamąją patalpą.

Tačiau kokie bus galimos tokios situacijos sprendimo būdai? Vyresniojo patarėjo teigimu, gavus panašaus pobūdžio gyventojų skundą, bus vykdomas tyrimas.

"Ir jeigu atlikus tyrimą bus nustatyta, kad anksčiau minėtas įstatymas buvo pažeistas, ir pasitvirtins, kad pažeidimas buvo padarytas, už tai atsakingam asmeniui bus išrašomas protokolas ir skiriama bauda", - komentavo M. Pankevičius.

"Žinoma, kaip tai pavyks įgyvendinti realybėje, kol kas sunku pasakyti. Juk vis dėlto kalbame apie privačių asmenų butus. Negalėsime vadovautis vien tik žmonių teiginiais. Reikės įsitikinti, iš kurio konkrečiai gyvenamojo būsto tie dūmai patenka į kitų žmonių namus. Kiekvienas atvejis bus sprendžiamas individualiai. Ir sprendimai bus priimami tik įvertinus visas aplinkybes", - kalbėjo pašnekovas.

Nustačius tokio pobūdžio pažeidimą, bauda bus skiriama pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 492 straipsnį. Tačiau M. Pankevičius akcentuoja, kad Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius ir policija tokių problemų neišspręs. "Taip, mes galime skirti baudą. Situacijai pasikartojus - bus skiriama didesnė bauda. Tačiau priversti žmonių taip nebesielgti mes neturime galios", - teigė vyresnysis patarėjas.

Tokioms situacijoms kartojantis, anot M. Pankevičiaus, galbūt būtų galima kreiptis į teismą ir bandyti problemą spręsti būtent šiuo būdu.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder