Baltų šventėje prisiminė bendrą Latvijos ir Lietuvos istoriją

Baltų šventėje prisiminė bendrą Latvijos ir Lietuvos istoriją

Sekmadienį klaipėdiečiai minėjo baltų vienybės šventę. Į mūsų šalies uostamiestį atvyko ir Latvijos meno kolektyvai. Aidint salvėms ir grojant orkestrui abiejų šalių baltų kultūros mylėtojai kalbėjo, ką jiems reiškia bendra istorija.

Nuo 14 valandos Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje Baltų unijos ir Klaipėdos latvių asociacijos „Atpūta“ organizuotojo tradicinėje baltų vienybės šventėje „Baltų banga“ – Lietuva ir Latvija – bendros šaknys“ dalyvavo ne tik Latvijos, bet ir Klaipėdos apskrities meno kolektyvai.

„Lietuvą ir Latviją skalauja mūsų gintarinė Baltijos jūra“, - ištarė Baltų unijos vadovas Gotfridas Tapinas, prisiminęs, kad jau nuo neatmenamų laikų Lietuva ir Latvija karaliavo jūroje dar iki pasirodant vikingams.

Jau 15-tus metus vykusioje tradicinėje baltų šventėje pasirodė ir šios kultūros puoselėtojus pasveikino Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža.

„Mūsų tautos labai seniai įsikūrė prie Baltijos jūros. Sako, Lietuvai tūkstantis metų, Žemaitijai - 800, Latvijai apie tūkstantis. Tačiau pagal archeologinius tyrimus, jau 3 ir daugiau tūkstančius metų Lietuvos ir Latvijos kraštuose gyveno žmonės. Todėl drąsiai galime sakyti, kad mūsų bendra istorija yra sena. Aš noriu jus pasveikinti Baltų dienos proga ir palinkėti linksmai praleisti laiką“, - sveikindamas susirinkusiuosius kalbėjo P. Bekėža.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder