Baltijos keliu važiuos su žiguliais

Baltijos keliu važiuos su žiguliais

Trys vilniečiai moksleiviai Ignas Kamarauskas, Naglis Jonas Kazlauskas ir Kasparas Alejūnas sumanė savaip įprasminti Baltijos kelio idėją - šią vasarą jie su filmavimo komanda leisis į kelionę po Lietuvą, Latviją ir Estiją su senelio išsaugotais žiguliais ir sykiu sieks daugiausiai žmonių, pasirašiusių ant automobilio, rekordo. Jaunuoliai žada užsukti ir į Klaipėdą.

Mokslus gimnazijoje baigiantys jaunuoliai į "Misiją: Baltijos kelias" leisis iš karto po abitūros egzaminų - liepos pradžioje. Jaunuolių kelionė prasidės ir pasibaigs Vilniuje. Jos metu vaikinai tikisi aplankyti žymiausias trijų Baltijos šalių vietas, per kurias 1989 m. rugpjūčio 23 d., minint 50-ąsias Molotovo-Ribentropo pakto metines, vinguriavo 650 km ilgio gyva susikibusių žmonių grandinė, sujungusi tris Baltijos šalių sostines - Vilnių, Rygą ir Taliną.

Apie šį įvykį "Misijos: Baltijos kelias" sumanytojai žino tik iš tėvų pasakojimų ir vadovėlių.

"Keliaudami automobiliu, kuris, mūsų manymu, geriausiai atspindi tą laikmetį, ir ragindami žmones prisiminti anuos laikus bei pasidalinti šios dienos aktualijomis, mes norime parodyti jaunosios kartos požiūrį į istorinius įvykius. Sykiu norime užregistruoti naują Gineso rekordą, rinkdami parašus ant tautų vienybę simbolizuojančių žigulių. Tikimės surinkti apie 20 tūkstančių parašų", - sakė vienas iš projekto iniciatorių I. Kamarauskas.

Automobilį unikaliai kelionei jaunuoliai atrado vieno iš bendraminčių senelio garaže Anykščiuose.

"Tai bus automobilis "Lada 2107", kurį senelis pirko prieš 35 metus. Jis yra gana geros būklės ir jau perėjo techninę apžiūrą, ruošiame jį misijai", - pasakojo Ignas.

Pašnekovas pridūrė, jog visi trys misijos dalyviai yra pilnamečiai ir automobilį vairuoja po 1-2 metus.

Kartu su "Misijos: Baltijos kelias" dalyviais keliaus ir filmavimo grupė, kuri kiekvienos dienos naujienas, parašų rinkimo akcijas filmuos ir tiesiogiai transliuos "vlogus", o rugpjūčio 23 d. ketinama pristatyti tarptautinę dokumentinio filmo apie šią kelionę premjerą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder