Baltijos kelio dalyviai kviečiami rašyti linkėjimus

Baltijos kelio dalyviai kviečiami rašyti linkėjimus

Iki Baltijos kelio 25-mečio sukakties likus vos kelioms dienoms, aiškėja, kaip bus minima ši data. Klaipėdiškiai kibsis rankomis pajūryje bei atidengs specialų žymenį, o visa šalis rašo linkėjimus ateities kartoms, kuriems jau rezervuota vieta Gedimino pilyje.

Apie Baltijos kelio minėjimą Klaipėdoje prabilta jau prieš kurį laiką - iniciatyvinė grupė ėmėsi organizuoti specialaus žymens pastatymą kelio ruože, kuriame prieš 25 metus ir stovėjo Klaipėdos krašto gyventojai.

Pasak vieno iš iniciatorių Algirdo Grublio, įgyvendinti idėją sekasi sklandžiai - jau šį šeštadienį, rugpjūčio 23-iąją, klaipėdiškių žymuo bus atidengtas 178-186 km Baltijos kelio ruože šalia Pasvalio.

[CITATA]

Į simbolio atidengimo ceremoniją pora autobusų keliaus ir nemažas būrys Baltijos kelio dalyvių - Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių, jūrininkų, Sajūdžio aktyvistų, jaunimo organizacijų atstovai, Baltijos kelio 25-mečio minėjimo iniciatyvinės grupės nariai.

"Kviečiame prisijungti įmones, organizacijas bei paprastus žmones kartu su mumis vykti atidengti žymens. Vietų mūsų gautuose autobusuose jau beveik nebėra, todėl kviečiame prisijungti prie mūsų kolonos savo transportu ir kartu vykti prisiminti Baltijos kelią - tai bus labai prasminga išvyka", - kalbėjo A. Grublys.

Vis dėlto negalėsiančius dalyvauti išvykoje A. Grublys kvietė prisidėti kitais būdais - iki rugpjūčio 21 d. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos padaliniuose vyksta akcija "Palinkėjimai Lietuvai iš kartos į kartą". Miestiečiai kviečiami rašyti savo palinkėjimus ant specialiai paruoštų lapelių su Baltijos kelio ženklu. Palinkėjimai bus saugomi vienoje iš Gedimino pilies salių Vilniuje, kur ir prasidėjo Baltijos kelias.

"Būtų smagu, jei pasirašydami linkėjimus žmonės ne tik parašytų vardą ir pavardę, bet ir prirašytų, jog yra iš Klaipėdos. Kiek žinau, turėtų būti skirstomi lapeliai pagal miestus, todėl būtų gerai paminėti, kad visi klaipėdiečių lapeliai būtų vienoje vietoje", - sakė A. Grublys.

Ketvirtadienį, 21 d., 16 val. Viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) savo prisiminimais apie Baltijos kelią dalinsis Klaipėdos iniciatyvinės grupės nariai, koordinatoriai bei dalyviai, o penktadienį 16 val. LCC tarptautinio universiteto Alumnų galerijoje (Kretingos g. 36) bus atidaryta paroda "Visuomeninio judėjimo pėdsakais: Baltijos kelias".

Šeštadienį 12 val. Danės skvere šalia paminklo "Arka" vyks lauko ekspozicijos, skirtos Baltijos kelio 25-mečiui, atidarymas, po kurio kolona su vykstančiaisiais į žymens atidengimo ceremoniją pajudės į Pasvalį bei išgabens klaipėdiečių surašytus palinkėjimus. 19 val. Antrosios Melnragės paplūdimyje šalia centrinės gelbėjimo stoties vyks pilietinė akcija "Apkabink Baltiją", kurios metu miestiečiai kviečiami simboliškai susikibti rankomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder