Bagažinių turgus patraukė turistų dėmesį

Bagažinių turgus patraukė turistų dėmesį

Šį sekmadienį Senojo turgaus mašinų stovėjimo aikštelėje vyko Senamiesčio bagažinių turgus. Jau trečią kartą vykstančiame renginyje klaipėdiečiai buvo kviečiami surasti naujus namus nebereikalingiems daiktams – juos parduoti, išmainyti arba tiesiog padovanoti.

Turguje buvo galima atrasti ne tik drabužių, bet ir aksesuarų, žaislų, antikvarinių vertybių, senovinių paveikslų, namų puošmenų, rankų darbo gaminių. Pastarieji nuo prekystalių buvo tiesiog šluojami. Rankų darbo muilus pardavinėjusi klaipėdietė Liudmila žurnalistams parodė beveik tuščią dėžutę.

„Kaip tik dabar norėjau skambinti vyrui, kad atvežtų dar muilų. Nesupakuotas muilo gabalėlis kainuoja vieną eurą, supakuotus parduodu už du“, - sakė ji.

Pirmą kartą apie bagažinių turgų Liudmila perskaitė „Facebook“ puslapyje.

„Man patiko ši idėja. Be muilų, turiu daug kitų daiktų, kurių nebenaudoju, tiesiog kažkada pirkau ir nepritaikiau prie savo stiliaus. Juos perka, ypač vaikiškus: dviratuką, paspirtuką, riedlentę pardaviau“, - džiaugėsi moteris.

Rankų darbo pintus krepšelius lankytojams siūliusi Inga teigė nežinojusi, ar šios prekės prigis prie kitų, tačiau, jos manymu, tokiame turguje turi būti visko po truputį.

„Svarbu, kad nebrangu, tuomet žmonėms patinka. Gaila, kad ne visi žino apie renginį, daugiausiai tik iš socialinių tinklų. Tačiau kas ateina, tas žiūri, perka. Va, ką tik angliškai pašnekėjau, pardaviau prekę“, - sakė ji.

Kiti prekiautojai prisipažino, jog dažniausiai klaipėdiečiai ieškojo vaikiškų rūbelių ir drabužių rudens sezonui: šiltų striukių, megztinių, batų. Nemažai parduota ir žurnalų, knygų.

Iš bagažinių kyšantys rakandai viliojo ne tik uostamiesčio gyventojus, bet ir turistus. Neplanuotai iki Turgaus aikštės atkeliavęs Lukas (Lucas) iš Nyderlandų džiaugėsi gražia klaipėdiečių iniciatyva.

„Man labai patinka sekmadienį ryte pasivaikščioti po blusų turgų savo mieste. Mano manymu, tokie renginiai yra ne tik puikus būdas atsikratyti senų daiktų, bet ir atrasti kažką nauja už visai nedidelę kainą, įsigyti antikvarinių gaminių, gerai praleisti laiką“, - sakė turistas.

Pats jis dar nieko neįsigijo, tačiau vylėsi, jog suras daiktų su lietuviška simbolika, kad galėtų parvežti atgal į gimtąją šalį.

Pasak bagažinių turgaus iniciatorės Erikos Cibulskienės, tokie renginiai ne tik leidžia atlaisvinti spintas ar stalčius, bet ir garantuoja gerai ir naudingai praleistą laiką.

„Tokie turgūs, kur žmonės susirenka bendrauti, keistis ne tik daiktais, bet ir idėjomis, kur muzikuojama, pristatomos įvairios bendruomenių iniciatyvos, vyksta visame pasaulyje, tačiau Klaipėdoje iki šiol nieko panašaus nebuvo. Bagažinių turgaus pagrindinė idėja – komunikacija per daiktus“, - sake ji.

Sekmadienį vykusiame turguje pardavėjai ir pirkėjai buvo kviečiami paskanauti kavos ir sudalyvauti savanoriškos šunų ir katinių prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ surengtoje loterijoje be pralaimėjimo.

Nors bagažinių turgus Klaipėdoje vyksta tik pirmus metus, daug dėmesio sulaukusią idėją siekiama plėtoti ir rudenį. Jeigu oras bus palankus, turgūs numatomi rengti rugsėjo ir spalio sekmadieniais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder