Autobusai senamiestyje: visi - lygūs, bet yra labiau skriaudžiamų?

Autobusai senamiestyje: visi - lygūs, bet yra labiau skriaudžiamų?

Miesto maršrutiniams autobusams per Klaipėdos senamiestį važiuoti galima, tačiau tokią pačią keleivių gabenimo paslaugą teikiančiam specialiajam transportui taikomi apribojimai. "Kodėl?" - nesupranta vairuotojas, kuris autobusu veža žmones į darbą vienoje iš miesto įmonių.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipęsis vairuotojas piktinosi, kad VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) kontrolieriai prie jo prikibo dėl to, kad jis sustojo "Senamiesčio" stotelėje paimti savo keleivių.

"Kuo mūsų teikiama paslauga skiriasi nuo viešojo transporto? Mes taip pat vežame žmones, kaip ir viešasis transportas, tik rečiau, vos porą kartų per dieną. Kodėl viešasis transportas gali važiuoti per senamiestį, o mes negalime?" - stebėjosi pašnekovas ir pažymėjo, jog tereikia pastatyti ženklą, leidžiantį specialiajam transportui važiuoti per senamiestį.

KKT direktorius Gintaras Neniškis patikslino, kad šios įstaigos kontrolieriai vairuotojų nubausti negali.

"Už draudžiamojo ženklo pažeidimą mes neturime teisės bausti, tik galime perduoti informaciją apie tokį pažeidimą policijai", - aiškino G. Neniškis.

Anot jo, specialiuosius reisus vykdantis transportas gali važiuoti per senamiestį tik tuomet, jeigu tam skirtoje vietoje, konkrečiai - "Senamiesčio" stotelėje, įlaipina ir išlaipina keleivius.

"Jeigu įlipančių ir išlipančių keleivių nėra ir važiuojama Tiltų gatve siekiant sutrumpinti kelią, tai yra galiojančios tvarkos pažeidimas. Jį užfiksavę mūsų kontrolieriai turi pranešti policijai lygiai taip pat, kaip apie taksi automobilius, kurie važiuoja per senamiestį ne darbo metu. Mūsų kontrolieriai teigia nematę, kad į šiuos autobusus Tiltų gatvėje įliptų ar išliptų keleiviai", - tvirtino G. Neniškis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder