Auksines vestuves švęs aktyviai

Auksines vestuves švęs aktyviai

Rudenį Klaipėdoje pirmą kartą vyksiančioje masinėje Auksinių vestuvių šventėje dalyvaus ir per 60 metų kartu gyvenančios poros.

Šiemet uostamiestyje minint Senjorų metus nuspręsta išskirtinį dėmesį parodyti 50 metų santuokoje išgyvenusiems klaipėdiečiams.

Spalio 3 dieną uostamiesčio Santuokų rūmuose planuojama surengti gražią Auksinių vestuvių šventę.

Tokį Savivaldybės darbuotojų sumanymą senoliai sutiko entuziastingai - per pirmas registracijos į šventę savaites norą dalyvauti masinėse auksinėse vestuvėse jau pareiškė 14 porų.

"Beje, tarp užsiregistravusių turime ir tokių porų, kurios šiemet mini deimantines vestuves (santuokoje išgyventa 60 metų. - Autor. past.), viena pora sakė santuokoje jau gyvenanti 61-erius metus. Panašu, kad šventė bus labai graži ir jaudinanti", - sakė Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Nors teigiama, kad registruotis į šią šventę bus galima iki vasaros pradžios, norinčiųjų prašymai bus priimami ir vėliau. Tiesiog išankstinė registracija renginio organizatoriams padės susivokti, kokio dalyvių skaičiaus galima tikėtis.

Tiems, kurie šiemet mini šią gražią sukaktį, bus surengta iškilminga ceremonija, bet kviečiami užsiregistruoti bei ateiti į šventę ir tie, kurie auksines vestuves atšventė jau pernai arba minės šią sukaktį po metų dvejų.

Archyvų duomenimis, prieš 50 metų, 1965-aisiais Klaipėdoje buvo įregistruota 1 413 santuokų. Kiek porų sulaukė auksinių vestuvių, nežinoma.

Beje, spalio 3 d. planuojamos šventės metu auksinių vestuvių ceremonija bus nemokama. Įprastai ji kainuoja per 20 eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder