Aukcionas vėl sušildys mažąsias širdeles

Aukcionas vėl sušildys mažąsias širdeles

Rytoj 18 val. Klaipėdos dramos teatre vienuoliktąjį kartą kaukšės aukciono labdaros "Sušildykime mažąsias širdeles" plaktukas.

Per dešimtmetį šio Klaipėdos apskrities LIONS moterų klubo "Smiltė" rengiamo meno aukciono metu surinktos lėšos (340 tūkst. eurų) panaudotos paremti šeimas, auginančias onkologinėmis ligomis susirgusius mažylius ir paauglius. Lėšomis kompensuotos kelionės į chemoterapijos seansus, jos skirtos reabilitacijai, netgi būstui - vėjo perpučiamai trobelei - remontuoti, slaugymo bei priežiūros reikmėms finansiškai padengti.

Aukciono metu kasmet mamytės ir tėveliai, atsivedę pasveikusius ar sveikstančius vaikus, tą finansinę paramą vadina kalėdiniu stebuklu.

"Kalėdinis stebuklas prieš kelerius metus ištiko ir vieną šeimą, kuri buvo paremta gruodžio pradžioje, o to pat mėnesio pabaigoje Anapilin iškeliavo septyniolikmečio onkologine liga susirgusio vaikino mama. Per kitų metų aukcioną surengėm dar ir tikslinę aukų dėžutę tam vaikinui, studijuojančiam mediciną, paremti. Iki ašarų graudinausi, kai joje radom 5 000 eurų", - labiausiai sujaudinusią istoriją papasakojo šiųmetinė klubo "Smiltė" prezidentė Genovaitė Sinskienė.

Aukcionas ir buvo sugalvotas prieš dešimtmetį tokiems stebuklams sukurti. Netgi tuomet, kai Lietuvoje stodavo finansinės krizės, ir vilčių surinkti aukas buvo mažiausiai. Tačiau ir tada buvo žmonių, kurie dosniai aukojo už garsių dailininkų tapybos darbus, skulptūras.

Ir šiemet, jau vienuoliktą kartą, klubo narės gydytojos sudarė sergančių vaikų sąrašus, lankė šeimas, kad susipažintų su vaikų tėveliais, išsiaiškintų, kuriai šeimai ko reikia labiausiai. Violeta Jusionienė tarėsi su dailininkais dėl darbų aukcionui, Nijolė Taraškevičienė - dėl Dramos teatro patalpų aukcionui rengti.

Šiemet planuojama paremti dešimt šeimų. Aukcione bus pristatyta 30 garsių Lietuvos dailininkų darbų. Tad klubo sesės įvairiomis sumomis jau bus parėmusios 96 šeimas, auginančias susirgusius vaikus.

Kvietimų į rengiamą aukcioną galima teirautis tel. 8 686 08004.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder