Atpigs vandens procedūros mažamečiams

Atpigs vandens procedūros mažamečiams

Miesto savivaldybė planuoja skirti lėšų Klaipėdos pirminio sveikatos priežiūros centro (KPSPC) vaikų baseino kapitaliniam remontui. Teigiama, kad atlikus šiuos darbus kone penkis kartus išaugusios kainos už kūdikiams ir mažamečiams skirtas vandens procedūras vadinamajame balneologijos centre turėtų vėl ženkliai mažėti.

KPSPC kūdikiams ir vaikams teikiamų vandens procedūrų įkainiai kelis kartus padidinti praėjusių metų vasarą - vietoj anksčiau už vieną procedūrą imtų 15 litų, dabar mažamečių tėvams jau tenka pakloti 80.

Padidintais įkainiais pasipiktino mažųjų klaipėdiečių tėvai, anksčiau itin noriai vesdavę savo atžalas į šias vandens procedūras. Mat dėl išaugusių kainų jie arba turėjo gerokai sumažinti apsilankymų KPSPC baseine skaičių, arba šių procedūrų išvis atsisakyti. Beje, padidinus baseino įkainius, mažamečiais nešini klaipėdiečiai pernai liepą prie sveikatos centro net buvo surengę protestą.

Tąkart centro vadovai tikino neturėję kitos išeities - esą baseino veikla nuostolinga. Anksčiau išlaidos būdavusios kiek mažesnės, nes vanduo būdavo keičiamas tik kartą per dieną, tačiau po Visuomenės sveikatos centro patikrinimo ir skirtų baudų vanduo pradėtas keisti po kiekvienos procedūros, kaip ir numato higienos normos.

Klaipėdos savivaldybė šiemet iš Privatizavimo fondo KPSPC vaikų baseino kapitaliniam remontui atlikti bei naujai vandens valymo ir dezinfekavimo įrangai įsigyti nusprendė skirti 96,4 tūkst. litų. Tiesa, šiam siūlymui ateinančią savaitę dar turėtų pritarti miesto politikai.

KPSPC vyr. gydytojos Loretos Venckienės teigimu, atnaujinus baseino įrangą vandens keisti po kiekvienos procedūros jau nebereikės. Tad mažės baseino išlaikymo sąnaudos, o kartu ir procedūrų įkainiai.

"Paslaugos pigs ženkliai. Manome, kad po baseino atnaujinimo darbų vienos procedūros kaina jau turėtų siekti apie 20 litų. Kada šie darbai bus atlikti, kol kas neaišku. Priklauso nuo to, kada bus skirtas finansavimas, atliktos viešųjų pirkimų procedūros", - sakė L. Venckienė.

Teigiama, kad toks neprivatus mažamečiams skirtas baseinas yra likęs kone vienas šalyje. Anksčiau jį nuolat lankė beveik 200 kūdikių ir vaikų iki 4 metų. L. Venckienė pripažino, kad padidinus procedūrų įkainius, į baseiną ateinančių mažųjų klaipėdiečių itin sumažėjo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder