Atidarytas Klaipėdos slidinėjimo kurortas

Atidarytas Klaipėdos slidinėjimo kurortas

Pradėjus laisvinti karantino ribojimus, po ilgo laiko atsidarė vienintelis Klaipėdoje slidinėjimo kurortas. Antradienį į prekybą paleisti bilietai buvo išpirkti itin greitai, o trečiadienį nuo 12 valandos atidarytose trasose netruko prisirinkti aktyvaus sporto mėgėjų. Deja, dėl vis dar galiojančių judėjimo ribojimų Klaipėdos miesto gyventojai į kurortą atvykti negali.

"Kol kas įleidžiame tik po penkiolika žmonių. Už valandos įleisime kitus penkiolika. Ant keltuvų bus ne daugiau nei 30 žmonių. Tam, kad žmonės nesibūriuotų, padarėme atskirus įėjimus ir išėjimus, taip pat - atskirą mašinų stovėjimo aikštelę. Ir, kaip matote, jokios eilės čia tikrai nesusidaro", - pasakojo Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė.

Pirmieji bilietai, anot pirmininkės, jau yra išpirkti, o ir savaitgaliui jų liko nebedaug.

"Prekiaujame tik išankstiniais elektroniniais bilietais. Ir kol kas matome, kad žmonių srautus sureguliuoti tikrai pavyksta. Slidinėtojams nuolat primename laikytis saugaus atstumo, tačiau pramogautojai ir patys laikosi visų reikalavimų", - apie pirmąją slidinėjimo kurorto darbo dieną kalbėjo L. Karbauskienė.

Pirmininkės žodžius patvirtino ir kurorto lankytojai Mindaugas ir Neringa. Anot pašnekovų, užsikrėsti koronavirusu slidinėjant turėtų būti sudėtinga, nes žmonės palaiko tikrai didelį atstumą vieni tarp kitų ne tik prie keltuvų, bet ir čiuoždami.

Slidininkas Ugnius taip pat džiaugėsi sulaukęs kurorto atidarymo. "Nors važiuojame ir kitur paslidinėti, tačiau gyvename visai šalia, tai tikrai džiugu, kad pagaliau galime šiuo sportu užsiimti čia, šalia namų", - kalbėjo pašnekovas. Užsikrėsti virusu slidininkas nebijo. "Esame su kaukėmis, laikomės reikalavimų. Nematau nieko blogo ar rizikingo", - teigė Ugnius.

PASIRUOŠIMAS. Anot Laimos Karbauskienės, prieš atidarant kurortą, teko 3 naktis gaminti dirbtinį sniegą ir pūsti jį į trasas. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Savaitgalį, anot L. Karbauskienės, numatoma, kad norinčių pasidžiaugti aktyvia pramoga bus daugiau.

Nors, Lapių bendruomenės centro pirmininkės nuomone, tokias veiklas kaip ši reikėjo leisti vykdyti jau gerokai anksčiau, reikia džiaugtis, kad pagaliau sulaukėme karantino sušvelninimo.

BAIMĖS NEJAUČIA. Sportininkų teigimu, labai mažai tikėtina užsikrėsti virusu slidinėjant. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

"Mes esame bendruomenė, o ne verslas. Todėl mums buvo labai sudėtinga, kai nežinojome konkrečių Vyriausybės planų: vieną savaitę lyg ir žada leisti atsidaryti, kitą - gal dar ne. Jau praėjusiais metais savo sąskaitoje turėjome nulinį uždarbį", - pasakojo L. Karbauskienė.

SPRENDIMAS. Nors, Lapių bendruomenės centro pirmininkės nuomone, tokias veiklas kaip ši reikėjo leisti vykdyti jau gerokai anksčiau, reikia džiaugtis, kad pagaliau sulaukėme karantino sušvelninimo. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Nors sniego pajūryje šiemet iškrito nemažai, pasak pirmininkės, to neužteko.

"Tikras sniegas labai greitai susispaudžia, todėl būtina gaminti dirbtinį, nes jis tvirtesnis. Prieš atidarydami kurortą, 3 naktis į trasas pūtėme dirbtinį sniegą", - apie pasiruošimo darbus kalbėjo pašnekovė.

SLIDININKŲ DAUGĖS. Anot Laimos Karbauskienės, savaitgalį norinčiųjų pasidžiaugti laisvalaikio pramoga bus gerokai daugiau. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder