Atgimimo aikštėje - padėka donorams

Atgimimo aikštėje - padėka donorams

Spalio mėnesį minint Europos ir Pasaulinę organų donorystės dieną pagerbiami gyvi organų donorai, mirusių donorų artimieji, bei organų donorystės ir transplantacijos srityje dirbantys medikai.

Penktadienį Lietuvos asociacija "Gyvastis" jau ketvirtą kartą kvietė pagerbti organų donorus – mirusius ir gyvus - uždegant žvakeles miestų erdvėse.

Penktadienio pavakarę jos sužibo Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Vilkaviškyje, Mažeikiuose, Viekšniuose (Mažeikių r.), Valkininkuose (Varėnos r.).

Uostamiestyje iš žvakučių suformuota širdis įsižiebė Atgimimo aikštėje.

 

"Gyvasties" Klaipėdos skyriaus narė Rima Petrolienė sakė, kad prie šios akcijos klaipėdiečiai prisijungė antrą kartą. Akcijoje dalyvavo ir iš Šilutės atvykę su transplantuotais organais gyvenantys žmonės. Kartu jie įžiebė 280 žvakių.

Vilniuje, V. Kudirkos aikštėje suliepsnojo 1521 žvakelė - tiek per 47 metus Lietuvoje buvo gyvų ir mirusių organų donorų, kurių dovanoti organai suteikė viltį gyventi ir išgelbėjo tūkstančių sunkių ligonių gyvybę. Gyvųjų donorų, kurie dovanojo vieną inkstą ar dalį kepenų savo šeimos nariui, iki šiol buvo 309.

Pašnekovė pabrėžė, kad tokia akcija ne tik norima padėkoti donorams, bet ir priminti visuomenei apie donorystės svarbą ir galimybę išgelbėti gyvybę kitiems.

"Norime, kad žmonės sužinotų kuo daugiau apie donorystę, nebijotų pasirašyti sutikimo tapti donoru, žinotų, kaip tai galima padaryti", - sakė R. Petrolienė.

"Gyvasties" Klaipėdos skyriuje yra apie 200 narių - sergantieji, laukiantys organų transplantacijos, tie, kurie jau gyvena su dovanotu organu, jų šeimų nariai bei visi prijaučiantys organizacijos veiklai. Sulaukiama ir savanorių, rėmėjų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder