Ar dar ilgai griuvėsiai puoš Klaipėdą?

Ar dar ilgai griuvėsiai puoš Klaipėdą?

Praėjo daugiau kaip 20 metų nuo to laiko, kai sudegė "Baltijos" kino teatras. Šiandien jo liekanų būklė - avarinė. Šis vizualinės taršos objektas vadinamas miesto piktžaizde. Tad kodėl iki šiol nieko nepadaryta, kad ji būtų sutvarkyta?

Kino teatras "Baltija" sudegė 1995-aisiais. Likę griuvėsiai nuo 1999-ųjų yra UAB "Fisanta" nuosavybė. Ji nuomoja ir sklypą Žvejų g. 3, suformuotą prie buvusio kino teatro pastato. 2009-aisiais norėta pradėti rekonstrukciją, tačiau projekto įrengti jame svečių namus nederino paveldosaugininkai. Savivaldybė išsireikalavo, kad "Fisanta" sutvarkytų pastato liekanas taip, kad jos bent nekeltų grėsmės aplinkiniams. Uostamiesčio valdžios atstovai sako galintys tik apgailestauti ir nesiryžta prognozuoti, kada šių griuvėsių senamiestyje nebeliks.

Paveldosaugininkai tikina pavargę komentuoti situaciją ir į kalbas nesileidžia. Visgi savininkas ir dabar neatsisako planų atstatyti pastatą. Teigiama, kad šiuo metu rengiamas naujas projektas.

Pasirašė taikos sutartį

"Mūsų ketinimai atstatyti buvusį "Baltijos" kino teatrą lieka. Su paveldosaugininkais buvome susikirtę dėl neteisėtų veiksmų, dėl vilkinimo, dėl įvairių problemų. Kai vykdomoji valdžia yra susijusi su politine, ji turi gana didelį užnugarį ir žmonės tiesiog nenori imtis tam tikrų darbų. Susidaro uždaras ratas. Įstatymų nepaisymas iš valdžios pusės buvo akivaizdus, bet niekas nieko padaryti negalėjo. Jeigu nori ką nors padaryti, turi bylinėtis ir bylinėtis. Seniai galėjo būti viskas pastatyta ir sutvarkyta, bet yra taip, kaip yra. Procesas dėl "Baltijos" po truputį vyksta, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi. Manau, reikia dar šiek tiek palaukti, jau įstatymai pradėjo keistis", - sakė UAB "Fisanta" technikos direktorius Fiodoras Ratkevičius.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder