Aplinkosaugininkai palaimino apžvalgos aikštelę

Aplinkosaugininkai palaimino apžvalgos aikštelę

Pirmojoje Melnragėje, ant kopos, įrengtai apžvalgos aikštelei aplinkosaugininkai dega žalią šviesą. Jie nemano, kad medinius polius į smėlį įkasę ir ant jų pasisėdėjimo vietas įrengę darbininkai būtų padarę žalą gamtai.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai jau spėjo pamėgti Pirmosios Melnragės paplūdimyje šį rudenį įrengtą naują apžvalgos aikštelę. Nors jos atsiradimas ir buvo apgaubtas nuogąstavimais, esą taip tik darkoma gamta, aplinkosaugininkai tikina nieko blogo neįžvelgiantys.

Priminsime, kad ši aikštelė atsirado tarsi ekspromtu. Iš pradžių uostamiesčio pliažus prižiūrinčios įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovybė nusprendė, jog reikia mediniais poliais sutvirtinti nuolat nuslenkančią kopą. Ir tik vėliau nuspręsta išsikišusius polius panaudoti aikštelei įrengti, mat pastaroji buvo numatyta ir Pajūrio juostos žemyninės dalies paplūdimių rekreacijos plane.

Tačiau polių kalimo į kopą procedūra nepraslydo pro akis akylesniems miestiečiams. Jie kreipėsi į Aplinkos ministeriją ir paragino pasiaiškinti, ar tikrai toks kopagūbrio tvirtinimas yra tinkamas.

Ministerijos pavedimu tyrimą atlikęs Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas tikino nieko blogo neįžvelgęs.

"Neaptikome, kad gamtai būtų padaryta kokia žala", - savo išvadą "Vakarų ekspresui" pateikė R. Dužinas.

Panašus atsakymas buvo pateiktas ir ministerijai.

Taigi, atrodo, netikėtai Melnragėje įrengta nauja pasisėdėjimų vieta galės likti. Beje, pastebima, kad žmonės taip pamėgo naują kone 40 kv. metrų dydžio apžvalgos aikštelę, kad geru oru prie jos esą net eilės driekiasi. Žmonėms smagu, kad iš aukščiau puikiai matyti ir jūra, ir molas.

Norint pasiekti naują traukos objektą, Pirmojoje Melnragėje reikia eiti pagrindiniu taku ir pasukti į kairę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder