Apklausos rezultatai - raktas į dar patrauklesnį turgų

Apklausos rezultatai - raktas į dar patrauklesnį turgų

Didžiausia Klaipėdos maisto produktų turgavietė UAB "Naujasis turgus", vykdydama Europos Sąjungos remiamą projektą atliko turgavietės prekeivių ir pirkėjų apklausą, kurios rezultatai neišvengiamai turės įtakos turgavietės ateičiai.

Šiemet UAB "Naujasis turgus" planuoja pradėti lauko prekyvietės rekonstrukciją, klientams reikalingų paslaugų plėtrą, todėl apklausos metu buvo siekiama išsiaiškinti pirkėjų bei turgaus prekeivių lūkesčius, norus ir poreikius.

Apklausoje dalyvavo 507 pirkėjai ir 163 pardavėjai, iš kurių net 83,4 proc. turgavietėje dirba daugiau nei 5 metus. Tyrime dalyvavo daugiausia vidutinio ir vyresniojo amžiaus asmenys. Jiems buvo pateikti skirtingi klausimynai: "Naujojo turgaus" lankytojai turėjo atsakyti į 18 klausimų, o prekeiviai - į 17.

Tai, kad "Naujasis turgus" yra puikiai žinomas, patrauklus ir patikimas, įrodo prekeivių nuolatinių klientų skaičius. Net 91,1 proc. respondentų teigė turintys nuolatinių klientų. Norėdami dar labiau padidinti nuolatinių klientų skaičių prekybininkai pageidautų daugiau švenčių ir renginių turgaus teritorijoje bei daugiau "Naujojo turgaus" reklamos mieste.

Apklausos rezultatai rodo, kad pirkėjai didžiausiu turgaus pranašumu laiko galimybę bendrauti ir derėtis. Atsakydami į klausimą, jie juos skatina pirkti turguje, pirkėjai svarbiausiais kriterijais įvardino tai, kad perka iš pirmų rankų, gali paragauti produktų, jog čia kokybiški ir šviežūs gaminiai bei patrauklios kainos.

Beje, atsakydami į klausimus, susijusius su prekybos sąlygomis, prekybininkai akcentavo būtinybę sukurti šiltesnę ir patogesnę darbo aplinką žiemos sezono metu. Be to, pasak apklaustųjų, lauko prekybos paviljono sąlygos turėtų būti gerinamos: vietoj jo reikėtų statyti naują uždarą paviljoną.

Apklausą projektui "UAB "Naujasis turgus" įvaizdžio formavimas siekiant tapti Vakarų Lietuvos lyderiu prekybos rinkoje" padėjo atlikti jo partneris - Socialinių mokslų kolegija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder