Apie pašto pardavimą nebekalba

Apie pašto pardavimą nebekalba

Ieškoma galimybių įveiklinti buvusį centrinio Klaipėdos pašto pastatą Liepų gatvėje. Specialiai suburta darbo grupė analizuoja, kaip būtų galima pritaikyti patalpas, jų neparduodant.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje politikams, pasidomėjusiems pašto likimu, teigė, kad sostinėje sudaryta darbo grupė spręs, ką daryti su buvusiais Klaipėdos ir Kauno centrinių paštų pastatais.

Šios darbo grupės veikloje dalyvauja Susisiekimo ministerijos, Lietuvos pašto, Vyriausybės, Kultūros ministerijos, paveldosaugos atstovai. E. Simokaitis teigė, kad, jo žiniomis, nebekalbama apie pastatų pardavimą, bet ieškoma galimybių įveiklinti erdves.

"Esame pateikę savo poziciją, kad Savivaldybė, jei valstybė perduotų (pastatą - VE) kažkuriai biudžetinei įstaigai, mes galėtume pasiūlyti dalį funkcijų perkelti į šitą pastatą, kad jis kartu galėtų būti naudojamas kaip kompleksas su valstybės biudžetine įstaiga, ar tai būtų kultūrinė, ar socialinė įstaiga", - komentavo E. Simokaitis.

Jo teigimu, miestas tikrai surastų įstaigų, kurios galėtų įsikurti buvusiame pašto pastate.

Dar kovą Klaipėdos bendruomenės, visuomenės ir verslo atstovai pristatė savo idėjas, kurios, jų manymu, leistų surasti geriausią ir tinkamiausią sprendimą.

Klaipėdos centrinio pašto pastate Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius mato įrengtą Klaipėdos miesto galeriją-muziejų.Teigiama, kad čia galėtų būti eksponuojama apie 200 kūrinių, kurie galėtų būti eksponuojami buvusiame pašte. Šalia muziejaus idėjos autoriai siūlo įkurti ir profesoriaus A. Kliševičiaus vardo kaligrafijos ir rašto meno mokyklą, jaunųjų menininkų rezidentūrą.

Pasiūlymą pateikė ir Telšių vyskupijos kurijos atstovai, kad dalis Klaipėdos centrinio pašto pastato galėtų tapti kunigų seminarija, piligrimų ir mokymų centru.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder