Akligatvis į gatvę pavirs iki rudens

Akligatvis į gatvę pavirs iki rudens

Vakar Savivaldybėje su bendrove VVARFF buvo pasirašyta sutartis, kuria įmonė įsipareigojo šalia rekonstruojamo darželio-lopšelio "Puriena" esantį akligatvį paversti į Naikupės gatvę ir Baltijos prospektą sujungsiantį kelią.

Planuojama, jog darbai turėtų užtrukti apie devynis mėnesius. Tačiau kartu perkami ne tik rangos darbai, bet ir techninio projekto parengimas, tad Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tikisi, jog kelininkai spės apsisukti greičiau ir keliu leis naudotis jau rugsėjį, kai turi būti baigta "Purienos" rekonstrukcija.

Akcentuojama, kad pradėjus darbus darželyje ir kilo klausimas dėl prasto susisiekimo minėtoje vietoje, mat kelias niekur neveda, yra prastos kokybės ir nuolat užsikiša. Darželyje planuojama per 400 vietų vaikams, tad situacija gali dar labiau komplikuotis.

"Nauja dvipusio eismo gatvė leis neapsisukinėjant iš Naikupės gatvės nuvažiuoti iki Baltijos prospekto", - pažymėjo direktorius.

Naujosios gatvės srautas eis pro Baltijos prospekto 105, 107 ir 109 namus. Jų gyventojai jau yra skundęsi dėl greitai į prekybos centro "Grandus" stovėjimo aikštelę lakstančių automobilių, tad nuogąstaujama, kad nauja gatvė dar labiau gali pabloginti situaciją.

Visgi S. Budinas tvirtino, jog negalima žiūrėti tik kelių namų interesų - esą gatvė tiesiama dėl visų miestiečių gerovės. Anot jo, rengiant techninį projektą bus galima pasvarstyti ir tam tikrų priemonių įrengimą, o eismo srautas didesnis bus tik tėvams atvežant ir pasiimant vaikus iš darželio.

Prie kelio planuojama pastatyti tris "kišenes" laikinam automobilių sustojimui, kad būtų galima išleisti ar nuvesti vaikus iki darželio ir toliau keliauti savo reikalais. Tiesiant kelią taip pat bus sutvarkyti lietaus nuotekų tinklai, įrengti ir pėsčiųjų bei dviračių takai. Juose žadama ir inovacija - bus įkurta saulės baterijomis įkraunama stotelė prisipūsti dviračių padangoms, toje vietoje taip pat veiks nemokamas bevielis internetas.

Šie per 363 tūkst. eurų kainuosiantys darbai nebus pabaiga - vėliau planuojamas ir antras etapas, kurio metu šalia Žvejų rūmų bus įkurtas sakurų parkas, sutvarkyta teritorija ir privažiavimai.

Jau artimiausiu metu numatoma sutvarkyti šalia Žvejų rūmų esančią apleistą, užžėlusią ir purvyne virtusią vietą. Kadangi artimiausiu metu į Žvejų rūmus atsikraustys Klaipėdos muzikinio teatro žmonės, numatoma sutvarkyti infrastruktūrą - sutvarkyti erdvę, įvažiavimus, įrengti didesnius vartus ir kt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder