Aiškinosi, kas yra "tikrieji bendruomenės atstovai"

Aiškinosi, kas yra "tikrieji bendruomenės atstovai"

Klaipėdos visuomenininkai Etikos komisijai pasiskundė dėl vicemero Artūro Šulco pasisakymo, neva Tarybos nariai yra "tikrieji bendruomenės atstovai". Etikos prievaizdus nustebino šis esą nereikšmingas skundas, tad A. Šulcas buvo pripažintas nepažeidęs politikų elgesio etikos kodekso.

Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrija, atstovaujama jos pirmininkės Virginijos Jurgilevičienės, ir Klaipėdos jungtinio demokratinio judėjimas, atstovaujamas vicepirmininko Virginijaus Partauko, pasiskundė, jog vicemeras "neigia viešuosius interesus ir bendruomenę".

Visuomenininkams užkliuvo paskutiniojo Tarybos posėdžio metu A. Šulco pasakyta mintis dėl atstovavimo bendruomenei.

"Nelabai suprantu, ar žmonės Konstitucijos neskaitę, ar kokie dalykai dedasi, kai sakoma, jog "jūs neatstovaujate, neatsiklausiate bendruomenės, jūs nežinote, ką bendruomenė". Visi 31 Tarybos narys yra tikrieji bendruomenės atstovai ir pagal Vietos savivaldą nėra jokių kitų atstovų - tik miesto Tarybos nariai, kurie atlieka pareigą", - diskutuojant apie miesto kalėdinio papuošimo kainą pasakė vicemeras.

Visuomenininkams užkliuvo pasakymas, jog vicemeras save ir politikus laiko "tikraisiais atstovais". Sykiu pasipylė skundai, esą politikai visiškai neatsižvelgia į bendruomenę: neva nesitarė dėl Danės skvero tvarkymo, dėl patalpų paėmimo iš agentūros "SOS Vaikai" ir pan.

Tačiau Etikos komisijos nariams liko neaišku, kokią problemą aktyvistai čia įžvelgia. Esą Tarybos nariai, kaip mandatus atstovauti gavę žmonės, gali vadintis tikraisiais bendruomenės atstovais, priiminėti sprendimus ir taip toliau.

"Taip, bendruomenė turi patariamąją teisę, tačiau įsižeisti dėl tokio pasakymo... Kai pamačiau skundą, nustebau, pagalvojau, kad čia kažkoks humoras", - sakė Vytautas Čepas. Jis pridūrė, jog A. Šulco pasisakymai nepatinka ir jam, tačiau patarė nuleisti garą ir dėl tokių dalykų nesiskųsti.

Ir nors Ligita Girskienė nesėkmingai siūlė pridėti pastabą, jog A. Šulcas turėtų susilaikyti nuo aštrių ir galimai žeidžiančių komentarų, komisijos nariai vicemerą pripažino nepadarius jokio nusižengimo.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder