Aiškėja kalėdinės puošybos Klaipėdoje detalės

Aiškėja kalėdinės puošybos Klaipėdoje detalės

Jau tampa įprasta, kad dar net nesulaukus Vėlinių pradedama ruoštis Kalėdoms. Ne išimtis ir šie metai - uostamiesčio gatvėse jau kabinamos šventinės puošmenos. Žadama, kad šiemet jų bus dar daugiau.

"Kabinti papuošimus pradėjo jau praėjusią savaitę. Nėra ko laukti, nes pasiruošti turime iki lapkričio pabaigos, o galima dirbti tik dienomis", - paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pasak jos, šiemet uostamiesčio gatvėse šviečiančių konstrukcijų bus dar daugiau, nes buvo nupirkta papildomai.

"Skirtingose gatvėse yra skirtingos atramos, tad reikalingi ir kitokie tvirtinimo elementai. Naujus kalėdinius puošybos elementus pirkome tokius, kurie tiktų Taikos prospekte esančioms atramoms. Galbūt dalis tiks ir Liepojos gatvėje. Norime, kad įvažiavimai į miestą kalėdiniu periodu būtų šviesesni. Manome, kad Taikos prospektas šiemet bus papuoštas iki pat prekybos centro "Big", pernai pavyko papuošti tik iki Statybininkų prospekto", - pasakojo I. Šakalienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja užsiminė, kad tradiciškai bus puošiama ir Atgimimo aikštė, čia planuojama pastatyti ir dirbtinę eglę.

"Kol tebevyksta viešųjų pirkimų procedūra, daug negaliu komentuoti. Galiu pasakyti tik tiek, kad Atgimimo aikštėje bus pastatyta dirbtinė karkasinė eglė, bet pagrindinė miesto eglė tradiciškai bus Teatro aikštėje", - minėjo I. Šakalienė.

Klaipėdoje jau tapo tradicija, kad pagrindinę miesto eglę Kalėdoms dovanoja patys klaipėdiečiai.

"Tokia tradicija tęsiasi ketvirtus metus. Jau sulaukėme keleto pasiūlymų, bet dar negaliu pasakyti, ar jau tikrai turime tą vienintelę eglutę karalienę", - sakė VšĮ "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Ji priminė, kad eglių pretendenčių nuotraukų laukiama iki lapkričio 10 dienos.

"Tad dar yra beveik dvi savaitės visiems kartu ieškoti tos karalienės. Tai yra proga neskausmingai atsisveikinti su sklype peraugusiu medžiu ir sykiu padaryti gerą darbą", - sakė D. Grikšaitė.

Pasak jos, Teatro aikštėje eglė šiemet bus puošiama panašiai, kaip ir praėjusiais metais, nuosaikiai.

"Tokia yra europietiška tradicija - eglutė ir lemputės. Nemanau, kad Kalėdos yra tas laikas, kai reikia konkuruoti, kas sukurs įspūdingesnį eglutės puošybos ornamentą", - svarstė kūrybos vadovė.

Primename, kad kalėdinės eglutės įžiebimo ceremonija Klaipėdoje vyks lapkričio 30 dieną.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder